• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: Extravagant decor tijdens Chanel Cruise Collectie 2019

Kijken: Extravagant decor tijdens Chanel Cruise Collectie 2019

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Karl Lagerfeld toonde donderdagavond zijn Cruise Collectie 2019 in het Grand Palais in Parijs. Evenals al zijn andere shows, was het decor groots en spectaculair. Ditmaal diende een 100 meter lang schip, La Pausa genaamd, als catwalk. Het schip onderstreept het nautische thema van de collectie.

Chanels Cruise Collectie 2019 bestond uit bretonstrepen, baretten, strohoeden, een referentie naar zomerdagen aan de Franse Rivièra, en de iconische tweedpakjes van het modehuis. Opvallend waren de witte panty’s: deze zijn al een tijd niet meer in de gratie. Er waren ook genoeg tassen te zien: ieder model werd de catwalk opgestuurd met een handtas van het modehuis in de hand.

Het megalomane La Pausa is een verwijzing naar Gabrielle Chanels buitenhuis aan de Franse riviera. Het schip werd speciaal voor de show in het Grand Palais gebouwd.

Het is niet de eerste keer dat Chanel groots uitpakt. In het verleden werd het Grand Palais onder andere omgetoverd tot ruimtestation, supermarkt, luchthaven en carrousel.

Beeld: Francois Guillot / AFP

Chanel
Chanel Cruise Collectie 2019
Cruise 2019
Cruise Collectie
GRAND PALAIS
Karl Lagerfeld