• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kijken: Belgisch ontwerper Christian Wijnants lanceert volwaardige schoenencollectie

Kijken: Belgisch ontwerper Christian Wijnants lanceert volwaardige schoenencollectie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Christian Wijnants ontwierp al jaren schoenen voor zijn eigen shows, maar van een echte schoenencollectie kwam het nooit. Tot nu. De Belgische ontwerper presenteert zijn eerste volwaardige schoenencollectie waarin hij zijn favoriete ontwerpen uit eerdere collecties heeft gecombineerd met gloednieuwe ontwerpen, aldus het persbericht.

Voor de eerste schoenencollectie liet Wijnants, die bekend staat om zijn artisanaal breiwerk en grafische motieven, zich inspireren door Perzië en het Midden-Oosten. “Fragmenten uit het Oosten in excentrieke, kleurrijke prints vormen de voedingsbodem voor een gelaagde, rijke collectie,” aldus het bericht. De schoenen van Italiaans leer worden gemaakt in familie-ateliers in de Marche-regio in Italië.

In de schoenencollectie zijn modellen opgenomen die te waren in de herfst/winter 2014 collectie en herfst/winter 2017 collectie van Christian Wijnants. De prijzen liggen tussen de 425 en 450 euro per paar. In België is de schoenencollectie te koop bij Coccodrillo en de Christian Wijnants flagshipstore, beide in Antwerpen. Wereldwijd zijn de ontwerpen verkrijgbaar bij geselecteerde high-endboetieks en via de Christian Wijnants website.

Bekijk de schoenen hieronder:

Beeld: Christian Wijnants

Christian Wijnants