• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kenneth Cole Q4 winststijging

Kenneth Cole Q4 winststijging

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Amerikaanse modebedrijf Kenneth Cole Productions Inc heeft in het vierde kwartaal een winststijging van 6,7 procent naar $8 miljoen (€6,07 miljoen) gerealiseerd. De totale omzet steeg gedurende het kwartaal met 1,5 procent naar $135 miljoen, vergeleken met $133 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet uit licentieovereenkomsten daalde in het vierde kwartaal als percentage van de totaalomzet. Ook de bruto groothandelsmarges daalden, waardoor de totaal bruto marge naar 45,5 procent daalde, vergeleken met 46,8 procent het jaar ervoor.

“We zijn blij dat we ons financieel plan hebben gerealiseerd, onze operationele marges hebben verhoogd en onze merken verbeterd, maar wij realizeren ons dat we nog veel werk voor de boeg hebben,” zei oprichter en voorzitter Kenneth Col e in een persbericht. “We verheugen ons op aanhoudend succes in de toekomst, met een beter en meer ervaren management team dan ooit tevoren.” De jaarwinst daalde met 20 procent naar $26,8 miljoen, terwijl de omzet voor het jaar met 3,6 procent naar $536,5 miljoen steeg.

Kenneth Cole verwacht dat de winst in het eerste kwartaal van 2007 tussen 15 en 18 cent per aandeel zal bedragen. De geschatte omzet voor het kwartaal ligt tussen $124 miljoen en $128 miljoen.

Kenneth Cole
Kenneth Cole Productions