• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Kate Moss voor Topshop een ramp

Kate Moss voor Topshop een ramp

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Topshop collectie van Kate Moss zou weleens een flop kunnen worden. Althans, dat mogen we opmaken uit de negatieve berichtgeving in de VS. New York Magazine heeft de lijn met de grond gelijk gemaakt en omschreef het als "in één woord: saai." De collectie die vanaf 1 mei verkrijgbaar is, kan men nu al bekijken op de website van Topshop. Daarop is te zien hoezeer de collectie door Moss's eigen kleding is beïnvloed. De piepkleine shorts, vestjes, mini-jurkjes en strakke spijkerbroeken zijn eigenlijk alleen geschikt voor typetjes als Moss: graatmager, jong en een tikje ordinair. Het tijdschrift schrijft: "Misschien wilde Topshop graag kleding die goed staat bij mensen die zichzelf uithongeren en chagerijnig zijn. In dat geval, is het hen goed gelukt."

Moss had al eerder aangegeven dat er stukken uit haar eigen kast zouden worden nagemaakt, dus de reacties van de Amerikanen zijn een tikkeltje overdreven. Wat had men verwacht? Zoals Simon Doonan, directeur van Barneys - het exclusieve warenhuis dat de collectie zal voeren - in een interview met de New York Post zei: "Kate werkt hier vanuit een krachtige positie. Topshop is in Engeland bedoeld voor mensen van alle sociaal-economische lagen van de bevolking. Het is democratiche chic, waardoor Kate perfect bij het merk past. Zij heeft geen goede komaf. Ze is een arbeidersslet uit een klotestadje, net als ik." Klinkt misschien niet zo aardig van Doonan, maar de hippe winkel staat duidelijk wel achter Moss.

De New York Post was ook niet over de collectie te spreken omdat het niet origineel is. De publicatie had het over "Duplikate". Volgens Richard Hyman van de Britse retailorganisatie Verdict, is het allemaal een beetje opgeblazen. " De kennis van modejournalisten over wat het goed doet in de massamarkt is niet erg groot. Het heeft geen zin om topstukken van de catwalk in een gewone high street winkel te hangen. Je wilt juist iets dat aangepast is, anders zul je geen massaomzet genereren."

TOPSHOP