’s Werelds eerste Jean School opende in 2012 haar deuren. Het ROC van Amsterdam en House of Denim bundelden hun krachten en ontwikkelden deze nieuwe, unieke mbo-opleiding waar studenten worden opgeleid tot Denim Developer. De eerste studenten die deze voltijd opleiding gestart zijn zullen dit schooljaar afstuderen. Vanwege de enorme internationale belangstelling voor Jean School én de groeiende vraag naar denim professionals wereldwijd, opent Jean School in april 2015 Jean School International Course; een verkorte opleiding voor internationale studenten.

Over de opleiding
Jean School International Course is een verkorte opleiding tot denim developer, gericht op internationale studenten met of zonder ervaring in de denimbranche. Deelnemers worden opgeleid tot professionele denim developers: professionals die weten hoe zij op een duurzame manier met denim kunnen werken en het ambacht in de vingers hebben. Tijdens de opleiding leren ze alle ins en outs van het vak, bijvoorbeeld ontwerpen, patroontekenen, naaien, pasvormen, wassen en behandelen. Ook wordt aandacht besteed aan inkoop en marketing. Engels is de voertaal.
De opleiding bestaat uit drie aparte modules van drie maanden (totaal 9 maanden). Na afronding van elke module kan een certificaat behaald worden. Na het behalen van alle drie de modules krijgen de studenten het volledig internationale diploma Pearson / BTEC Level 3 Diploma in Art & Design - Fashion & Clothing.

Projecten van Jean School studenten
Jean School studenten participeren regelmatig in bekende projecten. Zo doen ze opdrachten voor bekende modemerken als G-star Raw, Tommy Hilfiger, Kuyichi en Pepe Jeans. Ook maken ze deel uit van denimprojecten en modebeurzen als The Kingpins Trade Show, de Modefabriek, de Global Denim Awards en Amsterdam Denim Days. De studenten presenteren hier hun werk en projecten en helpen mee, bijvoorbeeld in de ontvangst van de gasten.

Samenwerking
Omdat praktijkervaring zo belangrijk is in de denim industrie, is het curriculum in nauwe samenwerking met partners als HTNK fashion recruitment & consultancy en diverse bekende jeansmerken ontwikkeld. Grote namen in de industrie steunen Jean School en Jean School International Course en participeren actief in het onderwijsprogramma. Dit doen zij bijvoorbeeld door het geven van gastcolleges en het aanbieden van stageplekken en praktijkopdrachten. Jean School studenten zijn altijd op de hoogte van de laatste trends, ontwikkelingen en technologieën in de branche.

Pilot
De planning is om in april 2015 te starten met Jean School International Course. De lessen van Jean School International Course zullen plaatsvinden in Amsterdams’ unieke ‘Denim City in De Hallen Amsterdam in Amsterdam West. Jean School International Course wordt gevestigd naast ‘the Blue Lab’, de wasserij en het denim archief van House of Denim.

Meer weten over Jean School International Course?
Ga voor meer informatie over Jean School International Course naar www.jeanschool.com of stuur een e-mail naar [email protected]

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN