Jean-Charles de Castelbajac gaat voor Benetton de mode van morgen ontwerpen

Modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac is door het Italiaanse modebedrijf United Colors of Benetton aangesteld als artistiek directeur voor de mannen- en vrouwenlijnen.

De Franse Castelbajac is een grote naam in de mode-industrie. In 1974 richtte hij samen met Silvio en Giuliana Gerani het modehuis Iceberg op. In 1978 begon hij voor zichzelf en startte modehuis Jean-Charles de Castelbajac, wat hij in 2016 verkocht aan de Zuid-Koreaanse sportkledingdistributeur en retailer EXR.

Door de jaren heen heeft de ondernemer en ontwerper samengewerkt met modemerken Max Mara, Ellesse, Courrèges, Rossignol en Le Coq Sportif. Castelbajac staat bekend om de introductie van ‘anti-fashion’, een sterke kleurgebruik en het gebruik van pop-iconen.

”We zijn verheugd Jean-Charles de Castelbajac in onze grote familie te verwelkomen”, schrijft Luciano Benetton, bestuursvoorzitter van het modebedrijf, in het persbericht. “Zijn ervaring, charisma en vaardigheden om de sociale en modetrends van morgen te voorspellen, zijn een grote aanwinst voor ons merk”, aldus de voorzitter.

"United Colors of Benetton, voorzag de wereld van kleurrijke, betaalbare en universele mode, versterkt door de krachtige beelden van Oliviero Toscani. United Colors of Benetton en ik hebben altijd een vergelijkbare kijk op mode gehad, gekenmerkt door de passie voor gebreide kleding en de liefde voor pop- en regenboogkleuren”, verklaart Castelbajac in het persbericht.

"Dankzij sociale netwerken is mode tegenwoordig voor iedereen zichtbaar, maar het blijft slechts voor een paar mensen betaalbaar", vervolgt Castelbajac in het bericht. “Samen met United Colors of Benetton ga ik de garderobe van morgen proberen te creëren en schoonheid en stijl aanbieden voor het dagelijkse leven met prijzen die iedereen zich kan veroorloven.”

Beeld: Website United Colors of Benetton

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN