• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • JBC rolt tweedehands corner uit naar alle winkels

JBC rolt tweedehands corner uit naar alle winkels

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

JBC naamlabels. Credits: JBC

Kledingretailer JBC rolt tweedehands corner ‘Op-nieuw’ uit naar alle winkels in het portfolio. Het betekent dat de 115 winkels van JBC een permanente corner met tweedehands kleding zullen hebben.

Het concept van ‘Op-nieuw’ werd eerder dit jaar door JBC geïntroduceerd in enkele winkels. Het aanbod voor de corners wordt verzameld op speciale ‘Bring Back Tweedehands Kleding’-momenten. Tijdens deze momenten kunnen klanten hun oude items van JBC, CKS en Fred + Ginger inleveren. Na een kwaliteitscontrole krijgen de klanten voor de ingeleverde stukken een vaste marktconforme prijs in de vorm van JBC-punten. Nog tot en met 6 september kunnen klanten kleding inleveren tijdens een van deze inlevermomenten.

Mochten items niet voldoen aan de kwaliteitseisen, dan kunnen ze worden ingelverd bij JBC-inzamelboxen. Ze krijgen dan een tweede leven via Wereld Missie Hulp of worden gebruikt als grondstof voor nieuw textiel.

JBC zet zich al meerdere jaren in om hergebruik van kleding te stimuleren. Zo introduceerde het merk al dubbele naamlabels, waarin de naam van de drager geschreven kan worden nadat het item is doorgegeven, maar organiseerd het ook pop-up swap evenementen.

JBC
Tweedehands