• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • JBC maakt nieuwe collectie uit oude gedragen jeans

JBC maakt nieuwe collectie uit oude gedragen jeans

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

De nieuwe I AM-collectie van JBC is nu ook een denimcollectie te vinden die is gemaakt van post-consumer denim. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. Voor het bedrijf is het de volgende stap naar een duurzamere kledingindustrie, aldus het bedrijf.

Tijdens het productieproces verzamelde het merk al eerder denim uit patroonoverschotten en vervezelde de stof opnieuw. Nu heeft het merk ook oude gedragen jeans verzameld en verwerkt tot nieuwe spijkerbroeken. Deze broeken zijn ook zo ontworpen dat een zo groot mogelijk deel opnieuw gerecycled kan worden.

De denimcollectie bevat een skinny jeans voor vrouwen en een straight fit voor mannen en kinderen. Doordat de broekzakken en rits hoger zijn geplaatst kunnen grotere stukken denim opnieuw gerecycled worden. De rits, knopen en lederaccenten bestaan daarnaast uit gerecyclede materialen en de stiksels zijn ‘oplosbaar’.

De broeken voor mannen en vrouwen gaan voor 49.99 euro over de toonbank en de post-consumer denims voor kinderen kosten 39,99 euro. Voor kinderen zijn de maten 122 tot en met 164 beschikbaar.

JBC
post-consumer denim