• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Jan Jansen bij Sacha verkrijgbaar

Jan Jansen bij Sacha verkrijgbaar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Vanaf dit voorjaar is de schoenenlijn Jan Jansen Sport in schoenenketen Sacha verkrijgbaar. De lijn is in samenwerking met importeur WFB International BV uit Utrecht gemaakt.

Op 12 april vindt de officiële lancering plaats in het Sacha filiaal op de Leidsestraat te Amsterdam. Voor de meester schoenenontwerper, die onlangs 200 unieke schoenen van zijn hand bij veilinghuis Christie's in Amsterdam liet veilen, is het een uitgelezen kans een grotere doelgroep te bereiken. ”Ik heb ooit eens geroepen dat ik, net als Viktor & Rolf, wel een schoenen onder de 100 euro zou willen brengen en dat is nu dus het geval”, zei Jansen in een persbericht. ”Daardoor wordt een paar Jan Jansen schoenen een stuk makkelijker bereikbaar. Ik denk dat het naast de mensen die mij al kennen ook een jonge, voor mij nieuwe doelgroep zal aanspreken.”

De lijn bevat sportieve, jonge ontwerpen met sneakerzolen; drie modellen zijn voorzien van een platte zool en drie modellen van een sleehak. De zolen zijn van gevulcaniseerd rubber gemaakt. ”Het is een variant op de high-heeled sneaker uit 1977”, zei Jansen. ”De platte schoenen zijn eigenlijk unisex en hebben van voren en van achteren een hoge foxing en in het midden zijn ze nogal dun, hetgeen een volkomen nieuw zoolbeeld oplevert. In een later stadium zullen deze schoenen ook voor mannen beschikbaar zijn.” De print op de shoenen is ook door de ontwerper bedacht.

Sacha