• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • JAM verhuist naar Keulen

JAM verhuist naar Keulen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De derde editie van jeansbeurs Jeans Affair Munich (JAM) zal komende zomer niet plaatsvinden in München maar in Keulen. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Hoofdreden van de verhuizing is naar eigen zeggen de wens om terug te keren naar de "wortels van de denimbeurs". Daarnaast blijkt de expositieruimte in München niet meer te voldoen, vanwege de snelle groei van de beurs.

Keulen heeft als denimstad geschiedenis gemaakt. Hier vond tot een jaar of vijf geleden de denimvakbeurs Interjeans plaats, waar in 2001 de vakbeurs Bread&Butter - als afdeling van Interjeans - van start is gegaan. In 2003 werd Bread&Butter zelfstandig en verhuisde naar Berlijn. Sinds de volledige verhuizing van B&B naar Barcelona in 2006 was er geen jeansbeurs meer in Duitsland. Beursorganisator Igedo deed nog een poging met Weare, maar de eerste editie die in februari in Düsseldorf plaatsvond, werd een flop.

JAM is een initiatief van Munich Fabric Start, de huidige naam voor Stoff München. In 2004 werd binnen deze beurs een aparte sectie geopend voor leveranciers van denim: Blue Zone. JAM is de eerste modevakbeurs van de organisatie. De beurs trok bij de eerste editie in juni 2007 zo'n 1200 bezoekers.

Na afloop van de tweede editie van JAM in januari is het aantal aanmeldingen sterk gegroeid. "Wij zijn toen direct op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, zowel in München als in Keulen," zeggen de organisatoren. "Wij waren graag in München gebleven, maar al snel bleek dat hier onvoldoende mogelijkheden zijn om de beurs verder te ontwikkelen. De lijst met pluspunten voor Keulen bleef echter groeien." Een van de voordelen van Keulen is volgens de organisatie de centrale ligging en goede bereikbaarheid van de stad, ook voor retailers uit de Benelux.

De volgende editie van JAM is op 13 en 14 juli a.s.

JAM