• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Jackpot zet in op retail expansie en lanceert winkelconcept

Jackpot zet in op retail expansie en lanceert winkelconcept

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Deense casual vrouwenkledingmerk Jackpot heeft ambitieuze plannen om het aantal Jackpot-winkels in Europa te vergroten. Momenteel heeft Jackpot 140 winkels in 23 landen. Het doel is dit aantal minimaal te verdubbelen in de komende vijf jaar.

De geplande groei zal primair het resultaat zijn van een nauwe samenwerking met lokale partners, waaronder bestaande inkopers en professionele retailers met een interesse in het verbreden van hun aanbod. De kerngroeimarkten zijn Scandinavië, de Benelux en Duitsland.

Moderne, warme uitstraling
In de afgelopen maanden heeft Jackpot een gedetailleerd plan uitgewerkt om de groeistrategie tot een succes te maken. Een deel van dit plan is een nieuw winkelconcept. De nieuwe Jackpot winkel past uitstekend bij de merkwaarden en de vernieuwde collecties.

Het gebruik van kleurige ontwerpen is kenmerkend voor de Jackpot collecties. Dit geldt al vanaf de oprichting van het merk in 1974 en door de jaren heen is het tot een belangrijk handelsmerk uitgegroeid.

In de winkels wordt gebruik gemaakt van wit en verschillende bruinschakeringen om de kleuren van de collectie optimaal tot hun recht te laten komen. Lichte achtergronden geven rust, wat belangrijk is in een winkel waar altijd kleurige artikelen worden getoond.

Om dynamiek en kwaliteit aan de winkelervaring toe te voegen, wordt voor de wand- en vloerdisplays en de kassa-unit gebruik gemaakt van een interessante combinatie hoogglans wit met accenten in witgewassen Amerikaans eiken. De sfeer wordt verder benadrukt door een combinatie van unieke terrazzotegels en witgewassen Amerikaans eiken op de vloer. Het lichte eiken komt ook terug in een aantal accenten, zoals de handvatten en in de kledingrekken, waar het vaak vergezeld gaat van geborsteld roestvrij staal. Subtiele accenten van grof gestikt wit kalfsleer zijn door de hele winkel terug te vinden, bijvoorbeeld als afdekking van planken en treklussen aan lades.

Lampen als speciale effecten
De verlichting heeft veel aandacht gekregen. Een verfijnde combinatie van directe en indirecte verlichting creëert een aangename sfeer in de winkel, terwijl tegelijkertijd de producten goed worden belicht. Elke winkel zal ook zijn voorzien van een aantal grote lampen met stofschakeringen in een zachte kleurtoon.

Jackpot Home
Een nieuw element in het winkelassortiment is de Jackpot Home collectie. Het afgelopen jaar werden als proef beddengoed en tafellinnen geïntroduceerd. In de komende maanden wordt de collectie uitgebreid met een groot aantal producten, waaronder handgemaakt aardewerk, kandelaars, kaarsen en cadeauartikelen. Veel Jackpot winkels voeren de Jackpot Home collectie. Voor dit doel is een speciaal deel in de nieuwe conceptwinkel ontworpen.

Eerste winkels open in het voorjaar van 2005
Jackpot kiest met dit nieuwe winkelconcept duidelijk voor vernieuwing en een warme, moderne, kwalitatief hoogwaardige atmosfeer. Het resultaat is echter bovenal een zeer vrouwelijke winkel, waar het merendeel van de vrouwen in de doelgroep zich thuis zal voelen.

De eerste vernieuwde Jackpot winkels openen hun deuren in maart in de Leidsestraat 2, 1017 PA te Amsterdam en in Sct. Clemensstræde 8, 8000 in Aarhus, Denemarken.

Over Jackpot
Jackpot is een modern, casual vrouwenkledingmerk dat zich vooral richt op vrouwen tussen 28 en 45 jaar die op zoek zijn naar kleurrijke, comfortabele, goedzittende kleding. Jackpot werd in 1974 opgericht door Carli Gry in Denemarken. Het merk breidde de kledingexport al snel uit naar verschillende Europese landen. De eerste Jackpot winkel opende zijn deuren in 1974. Momenteel zijn er 140 Jackpot winkels in 23 landen. 70 van deze winkels zijn eigendom van en worden gerund door het moederbedrijf Jackpot. De overige 70 winkels worden gerund door franchisenemers die worden voorzien van een compleet concept en professionele hulp. Sinds 2000 maakt Jackpot deel uit van het beursgenoteerde IC Companys, met merken als Cottonfield, InWear, Matinique, Peak Performance en Tiger of Sweden. Jackpot is het grootste vrouwenmerk in deze portfolio.

Jackpot