• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • IZI-fit met meegroeiende babyromper Small Business Project van het jaar

IZI-fit met meegroeiende babyromper Small Business Project van het jaar

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

IZI-fit, een project van vijf studenten van de studie Handelswetenschappen aan de Universiteit Hasselt, is benoemd tot Small Business Project van het jaar door de Vlaamse Jonge Onderneming (Vlajo). Dit meldt de organisatie op haar website. De studenten ontwikkelde een meegroeiende babyromper, deze romper is verstelbaar in drie verschillende maten.

De IZI-fit-romper is ontwikkeld vanuit een duurzaam perspectief. Babykleding wordt namelijk vaak in goede staat weggedaan vanwege de snelle groei van het kind. Daarom bedachten deze vijf studenten om een romper te creëren die aanpasbaar is in zowel de breedte als de hoogte, door middel van drukknopen, zo legt CEO Seppe Lecis uit in een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HLN.be).

Verder vertelt Lecis: “Het is een mooie erkenning voor ons werk, maar nog enthousiaster zijn we over de vele positieve reacties die we krijgen van ouders die onze rompers al kochten. Op onze Facebookpagina’s verschijnen al foto’s van baby’s in onze outfit, het is fantastisch om te zien dat ons product zo aanslaat”, aldus de IZI-fit CEO tegenover HLN.be.

De rompers van IZI-fit zijn via de website gymd.be te koop voor 12,95 euro per stuk, momenteel zijn deze wel uitverkocht.

De award uitreiking is onderdeel van het programma Small Business Project, dat de organisatie Vlaamse Jonge Onderneming (Vlajo) aanbiedt. Met hulp van de overheid moedigt de organisatie hiermee ondernemen onder jongeren aan. Studenten van verschillende Vlaamse Hogescholen kunnen zich hiervoor opgeven. Er is een geldbedrag van 500 euro dat de leerlingen per project kunnen winnen en gratis deelname aan de Europese finale: JA Europe Enterprise Challenge 2019.

Van 26 tot 28 juni vindt de finale plaats in Oslo. Daar zal IZI-fit nog een jury moeten overtuigen van hun product.

Geschreven door Kenza Benjekra.

IZI-fit
Seppe Lecis
Small Business Project
Small Business Project van het jaar
Vlaamse Jonge Onderneming
Vlajo