• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Irving Vorster naar Londen

Irving Vorster naar Londen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Nederlandse modevormgever, zoals hij zichzelf noemt, Irving Vorster gaat voor het eerst buiten de Nederlandse landsgrenzen een van zijn collecties showen. Op dinsdag 22 april geeft hij acte de présence op de Alternative Fashion Week in Londen waar hij een mini-collectie zal showen met de titel Reset Mode.

De Alternative Fashion Week in Londen is bedoeld voor buitenlandse talenten. Om mee te mogen doen aan het programma worden de ontwerpers/vormgevers door de organisatie - Alternative Arts - geselecteerd. "Ik heb ze aangeschreven omdat het initiatief mij aansprak, " vertelt Vorster. Dit is zijn eerste show buiten Nederland (België niet meegerekend) en de vormgever hoopt uiteraard dat de show in Londen zijn carrière een boost zal geven. "Het is toch een droom van vele ontwerpers om de eerste stappen op een internationale catwalk te zetten."

De titel Reset Mode die zijn collectie meekreeg verwijst naar het feit dat de vormgever voor de collectie bestaande kunstobjecten als inspiratie heeft genomen. Zo heeft hij zich onder andere laten inspireren door grootheden als Pierre Cardin, Yves Saint Laurent en Mondriaan. "Ik heb het Mondriaanjurkje van Saint Laurent 'gereset' naar hedendaagse materialen," vertelt Vorster. Ook de asymmetrische snit van de jurk pas bij de stijl van de ontwerper die vaker met grafische lijnenspellen en asymmetrische snits werkt.

Vorster ('midden dertig') studeerde in 1997 af in de studie modevormgeving aan de Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. In 2000 startte hij zijn bedrijf Irvinx en in 2004 gaf hjj zijn eerste zelfstandige show, die net als de daaropvolgende shows van de eigenzinnige Vorster plaatsvond op een spraakmakende locatie.

Londen Alternative Fashion Week is een initiatief van de organisatie Alternative Arts en wordt gesponsord door het horlogemerk Swatch. De week valt niet samen met de reguliere Londen Fashion Week. Voor wie naar de show wil: deze vindt in de middag plaats op Spitalfield Traders Market, Crispin Place in het zakencentrum van Londen. De Alternative fashionweek is van 21 t/m 25 april 2008 .

Irving Vorster