• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Irausquin bewijst bestaansrecht

Irausquin bewijst bestaansrecht

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In het Nederlandse modelandschap zijn de creaties van Percy Irausquin de vlinders. Maandagavond herinnerde de ontwerper de Nederlandse modebranche aan het bestaansrecht van zijn werk met een coutureshow in de Amsterdamse grachtenkerk De Duif dat als thema de beladen titel 'raison d'etre' droeg, oftewel: bestaansrecht.

Eerder dit jaar werd de samenwerking tussen Irausquin en zijn vorige investeerder verbroken. Door deze gebeurtenis was de ontwerper afgelopen seizoen niet bij machte deel te nemen aan de Amsterdam International Fashion Week, waarin hij de afgelopen seizoenen met zijn elegante kleurrijke avondjurken juist behoorde tot de populairste ontwerpers.

Maar na de breuk kwam Irausquin in contact met Pascal Zantman, eigenaar van de Zantman modegroep, licentiehouder van het label Mart Visser en importeur van Elle prêt-à-porter. Deze stelde een samenwerking voor met de ontwerper Irausquin brengt de pret-a-porterlijn PRC Collection, uit bij Zantman en zelf zou hij zorg dragen voor de totstandkoming van zijn couturecollectie onder de naam Atelier PRC. Die laatste collectie toonde de ontwerper gisteren, met hulp van sponsors als L'Oréal Professionel, KPN, vrienden en klanten.

Als de ontwerper zich uit het veld had laten slaan door de zakelijke tegenslag eerder dit jaar, dan was daar in de ontwerpen in elk geval niets van te merken. De ruim twintig couturejurken van elegante zijde, dunne chiffon en crêpe de chine fladderden speels door de kerk. En hoewel er enkele ingehouden kleuren als donkergrijs en zwart te bespeuren waren, was het merendeel -zoals het hoort bij Irausquin-uitgevoerd in opvallende en vrolijke kleuren als hardroze, mintgroen of feloranje. De eigenzinnige waaiervormige ruches, het asymmetrisch decolleté en glinsterende laagjes doen uitkijken naar de nieuwe confectielijn. Deze wordt gelanceerd in januari 2008 met de herfst/wintercollectie van 2008 en ligt vanaf augustus in de winkels.

Percy Irausquin