Inspiratie: hoe modehuizen op de Salone del Mobile in Milaan infiltreren

Salone del Mobile, 's werelds grootste designbeurs in Milaan, trekt jaarlijks de meest vooruitstrevende architecten, productdesigners en kunstenaars naar de stad om hun werk aldaar tentoon te stellen. De laatste jaren is er steeds meer inmenging vanuit de modewereld. Grote modehuizen en -merken, waaronder Marni, Gucci en Armani, werken samen met creatievelingen en bureaus om hun visie op designgebied te tonen en pakken een podium. Dat levert mooie beelden en de nodige inspiratie op.

Vogue x JW Anderson

De Italiaanse Vogue nam de Britse ontwerper JW Anderson en zeven andere creatieven in handen om het interieur van zijn hoofdkantoor een tijdelijke make-over te geven. Het kantoor van Condé Nast was tijdens de design week, van 9 tot 15 april, open voor publiek waar het de zogenaamde 'Life in Vogue' kon ervaren.

Marni Moon Walk: home collectie

Het Italiaanse modehuis Marni liet zich inspireren door de ruimte, het universum en de maan voor de nieuwste preview van de home collectie tijdens Salone del Mobile 2019. De 'sensorische reis', zoals het modehuis zijn project noemt, bestond uit een pad met accessoires, designobjecten en meubels.

Inspiratie: hoe modehuizen op de Salone del Mobile in Milaan infiltrerenInspiratie: hoe modehuizen op de Salone del Mobile in Milaan infiltrerenInspiratie: hoe modehuizen op de Salone del Mobile in Milaan infiltrerenInspiratie: hoe modehuizen op de Salone del Mobile in Milaan infiltreren

COS x Arthur Mamou-Mani

Voor zijn achtste presentatie op Salone del Mobile werkte retailketen COS samen met architect Arthur Mamou-Mani aan een installatie gemaakt van 700 3D-geprinte ‘biokunststenen’. De installatie van 30 meter was te zien op de binnenplaats van Palazzo Isimbardi, een 16e-eeuws palazzo.

Missoni: Home Sweet Home

Het Italiaanse luxelabel Missoni, beroemd om zijn kleurrijke zigzagprint, exposeerde zijn ingetogen huishoudartikelencollectie genaamd Home Sweet Home tijdens de designweek.

Inspiratie: hoe modehuizen op de Salone del Mobile in Milaan infiltreren

Giorgio Arman x Tadao Ando

Giorgio Armani werkte samen met de Japanse architect Tadao Ando aan een nieuwe tentoonstelling genaamd The Challenge; een tentoonstelling gewijd aan architectuur. De tentoonstelling is tot 28 juli te zien in het Armani/Silos-museum.

Salone del Mobile 2019; wat er verder nog te zien was

Gucci debuteerde zijn nieuwe homeware-lijn in een tijdelijke pop-up op 19 via Santo Spirito.

Versace werkte samen met de Amerikaanse interieurontwerper Sasha Bikoff en de Canadese kunstenaar Andy Dixon aan een speciale expositie van zijn home collectie in het Milanese hoofdkantoor van het Italiaanse modehuis.

Beeld: FashionUnited

Beeld: Marni

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN