• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Innovaties in kinderjeans

Innovaties in kinderjeans

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kindermodemerk Imps&Elfs komt dit seizoen met een jeans-only collectie voor kinderen. Ook Outfitters Nation, het merk voor 10 tot 16-jarigen van Bestseller, zet in op jeans: het gaat spijkerbroeken in verschillende lengtematen brengen.

"Het idee komt uit Denemarken," vertelt een woordvoerder van Bestseller, "maar ik denk dat het vooral in Nederland goed zal verkopen, omdat kinderen hier zo lang zijn." Naar eigen zeggen is Bestseller de eerste die jeans in lengtematen voor jongeren aanbiedt. Grote jeansmerken als bijvoorbeeld Levi's, Lee en Gap doen het inderdaad niet, zij hebben wel kindermaten maar bieden die in standaardlentes aan. Outfitters Nation komt nu met spijkerbroeken in de maten 22 tot en met 28 voor meiden en 25 tot en met 32 voor jongens. De lengtematen lopen van van 28 tot met 34. "Ik denk dat andere merken het niet doen, omdat het te duur wordt," zegt de woordvoerder. "Wij bieden alle maten voor dezelfde prijs aan." De jeans in lengtematen worden nu in de groothandel verkocht en zijn vanaf volgend voorjaar in de winkel verkrijgbaar.

De jeanscollectie van Imps&Elfs ligt eerder in de winkel. Het kindermodemerk presenteerde de lijn in januari met een modeshow tijdens Amsterdam International Fashion Week. Jeans maakte altijd al deel uit van de collectie van het Nederlandse kindermodemerk, dat dit jaar 10 jaar bestaat, maar in de najaarscollectie speelt denim een hoofdrol. Waarom? "Omdat we dat leuk vinden,"zegt een woordvoerder van het merk. Er zijn 4 modellen voor jongens en 3 voor meisjes, van 'slim' tot 'baggy' en in verschillende wassingen. De Bijenkorf heeft in 3 filialen speciale 'denim corners' voor het merk ingericht. Jeans van Imps&Elfs zijn van biologisch katoen gemaakt en 'kinderarbeidvrij'. Het bedrijf is aangesloten bij Made By en voorziet kleding van een zogenaamde 'track&trace'-code, waarmee de productiegeschiedenis van het product door de koper kan worden achterhaald.

IMPS&ELFS