• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Indrukwekkend vertrek Lacroix

Indrukwekkend vertrek Lacroix

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Met zijn laatste show voor Emilio Pucci heeft Christian Lacroix een klapper gemaakt. Kort na de presentatie dinsdag in Milaan bevestigde de ontwerper zijn vertrek aan Suzy Menkes van de International Herald Tribune. De Fransman, die drie jaar creatief directeur was van het Italiaanse modehuis, wordt hoogst waarschijnlijk opgevolgd door de Brit Matthew Williamson. Pucci heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar aangezien Williamson de voorkeur blijkt te hebben van LMVH topman Bernard Arnauld is de kans groot dat hij in Lacroix' voetsporen treedt.

Het nieuws van het vertrek van Christian Lacroix trok veel aandacht, maar de Pucci-show zelf was ook zeer de moeite waard. Ieder seizoen werden de ontwerpen van Lacroix voor Pucci simpeler en meer gestroomlijnd, terwijl de collecties voor zijn eigen lijn juist steeds uitbundiger lijken te worden. Die tendens culmineerde dit keer in een nieuw hoogtepunt van eenvoud en helderheid die toch onmiskenbaar Pucci is. De show opende met een recht wit jurkje waarop bij nadere inspectie met witte kraaltjes een herkenbaar Op Art Pucci motief geborduurd bleek te zijn. Dat Pucci meer is dan prints werd vervolgens bewezen met een serie luchtige jurkjes en kaftans in helderblauw, roze, zwart en wit. Veel Griekse invloeden in de snit van de godinnenjurken. Het Middellandse Zeegebied weerklonk in de hele collectie. Het sexy badgoed en de luchtige cover-ups zie je zo op een jacht of over het een zuidelijk strand flaneren. Hier kwam een frisse versie van de beroemde print wel terug. Opvallend waren verder een gestructureerde gouden trenchcoat en een zwarte avondjurk met opvallende uitsnedes. Ook leuk: shorts met losse bloesjes met pofmouwtjes erop. Glamoureus maar draagbaar, herkenbaar maar steeds verrassend; dat was Christian Lacroix voor Emilio Pucci.

"Pucci gaat gewoon verder," zei Laudomia Pucci, de dochter van de oprichter desgevraagd, en ook het afscheid van Lacroix bleek niet definitief. "We gaan Christian terugzien, zei Laudomia, "dit is geen vaarwel, maar tot ziens!"

Lacroix