• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • In het teken van vrijheid: Converse werkt samen met Daily Paper

In het teken van vrijheid: Converse werkt samen met Daily Paper

Door Ole Spötter

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Daily Paper x Converse campagne Credits: Daily Paper

Het Amerikaanse schoenenmerk Converse en het Nederlandse streetwear-label Daily Paper lanceren een gezamenlijke collectie.

De twee merken delen dezelfde waarden op het gebied van creativiteit, inclusiviteit en saamhorigheid, zo liet Daily Paper vrijdag weten. Samen hebben ze een collectie gecreëerd die is geïnspireerd op wereldwijde emancipatiebewegingen en culturele trots. Dit wordt gesymboliseerd door middel van quiltstijlen, borduursels en de Pan-Afrikaanse kleuren – groen, geel en rood.

Daily Paper x Converse Credits: Daily Paper

De collectie omvat de ‘Chuck 70’ en ‘De Luxe Squared’ sneakers, evenals een gewatteerd jack, een hoodie, een T-shirt, een polo, een lange rok en een wijde broek. Alle items zijn uitgevoerd in het zwart en worden aangevuld met de kleurrijke accenten van de Pan-Afrikaanse vlag. Details zoals kleurrijke veters maken de look compleet.

“We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Converse voor de ‘Colours of Independence’-collectie, een project dat onze gedeelde passie voor gemeenschap en zelfexpressie viert”, aldus Abderrahmane Trabsini, Design Director van Daily Paper. “Deze collectie is een eerbetoon aan de veerkracht en creativiteit van jongeren over de hele wereld.”

Daily Paper x Converse Credits: Daily Paper

De collectie is vanaf 1 oktober verkrijgbaar in de fysieke en digitale winkels van Daily Paper, via de Converse-webshop en bij geselecteerde retailers.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited. DE. Dit artikel is vertaald door Sylvana Lijbaart met behulp van een AI-tool genaamd Gemini 1.5. .

FashionUnited gebruikt AI taaltools om het vertalen van (nieuws)artikelen te versnellen en de vertalingen te proeflezen om het eindresultaat te verbeteren. Dit bespaart onze menselijke journalisten tijd die ze kunnen besteden aan onderzoek en het schrijven van eigen artikelen. Artikelen die met behulp van AI zijn vertaald, worden gecontroleerd en geredigeerd door een menselijke bureauredacteur voordat ze online gaan. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit proces, stuur dan een e-mail naar info@fashionunited.com.

Converse
Daily Paper