• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • In beeld: Terug naar de jaren 90 met Esprit by Opening Ceremony

In beeld: Terug naar de jaren 90 met Esprit by Opening Ceremony

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Opening Ceremony brengt jaren 90 klassiekers van Esprit. Het van oorsprong Amerikaanse merk Esprit werd opgericht in 1968 en bekend met zijn hoogwaardige casual kledingcollectie. Hoogtijdagen waren de jaren 80 en 90, met kleurrijke sportmode en kinderkleding versierd met Esprit’s kenmerkende potloden-logo als succesnummers.

Carol Lim en Humberto Leon van het trendy retailconcept Opening Ceremony besloten deze items nieuw leven in te blazen. ”Het is onze interpretatie van de Esprit klassiekers waar wij mee zijn opgegroeid, en we hopen de huidige generatie daar net zo blij mee te maken,” vertelt het Amerikaanse ontwerpduo.

De Esprit by Opening Ceremony collectie bestaat uit 40 items. Prijzen variëren van 40 dollar (35 euro) voor een beanie of Esprit logo shopper tot 195 dollar (173 euro) voor een omkeerbare gebreide jurk. Aan een logo T-shirt, hoodie en sweatpants hangen prijskaartjes van 60, 95 en 110 dollar (53, 84 en 97,50 euro).

De collectie is te koop bij Opening Ceremony winkels in thuisland Amerika, warenhuis Selfridges in Londen, Tom Greyhound in Parijs, i.T in Hongkong en Beijing. Via de Opening Ceremony webshop is de collectie wereldwijd beschikbaar, zo ook in Nederland en België.

Carol Lim en Humberto Leon richtten Opening Ceremony in 2002 op. Het duo houdt van samenwerken; door de jaren heen ging Opening Ceremony onder andere in zee met Levi’s, Adidas, Rodarte, Topshop en Maison Martin Margiela. Lim en Leon zijn sinds 2011 ook hoofdontwerpers van Kenzo.

Foto’s van Opening Ceremony. Fotografie Charlotte Wales; styling Charlotte Collett.

Carol Lim
Esprit
Humberto Leon
Opening Ceremony