• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • In beeld: het jaar 2019 in modefoto's

In beeld: het jaar 2019 in modefoto's

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion |JAAROVERZICHT

December is de maand waarin FashionUnited traditiegetrouw terugblikt en vooruitblikt. Dit is een beeldverslag van 2019: het jaar in modefoto’s.

Foto Vegan Fashion Week

Vegan Fashion Week maakt zijn debuut in Los Angeles

Vegan Fashion Week maakt zijn debuut in februari. Het evenement, dat ontwerpers die diervrije producten produceren in de spotlight zet, vindt plaats in Los Angeles. “Ik heb een collectieve catwalk gemaakt met gecureerde designer items uit de hele wereld om te laten zien dat vegan alternatieven ethisch, duurzaam en beter zijn,” aldus organisator Emmanuelle Rienda. “We hebben Pinatex, ananas leer, appelleer, eco-vriendelijk nep-bont van Ecopel, nep-wol, kurken ‘exotische huiden’ en nog veel meer laten zien.”

Foto Erik Frenken @Reinier_rvda

Erik Frenken wint Mode Stipendium 2019

Erkenning voor Erik Frenken in april: de ontwerper is de winnaar van het Mode Stipendium, de belangrijkste modeprijs van Nederland. Frenken krijgt de prijs uitgereikt in het Amsterdamse NewWerktheater, uit handen van zijn voorganger Bas Kosters. Aan de prijs is geldbedrag van 50.000 euro verbonden waarmee de ontwerper in de gelegenheid wordt gesteld om zich artistiek en zakelijk verder te ontwikkelen.

Klik op het camerasymbool om het ontwerp in 360° te bekijken | | Eigendom van The Fabricant

Digitale jurk The Fabricant geveild

De digitale couturejurk van het in Amsterdam gevestigde modehuis The Fabricant, dat virtuele mode maakt, wordt in mei voor 9.500 dollar (omgerekend zo’n 8.395 euro) geveild tijdens een blockchain-event in New York.

Foto Neilson Barnard/Getty Images/AFP

Kim Kardashian in ‘wetlook’ jurk Thierry Mugler

Op het Met Gala 2019 met het thema ‘Camp:Notes on Fashion’, draagt Kim Kardashian West een ‘wetlook’ jurk van Thierry Mugler met wespentaille.


Foto’s: Jacquemus SS20 via Catwalkpictures.com

Jacquemus showt in lavendelvelden in de Franse Provence

Het meest Instagrammable showdecor van het jaar? Wie weet. De lavendelvelden in de Franse Provence als showdecor van de Jacquemus lente/zomer 2020 show (tevens het 10-jarig jubileum van het Franse modehuis), leverden in ieder geval prachtige plaatjes op.

Foto: Christophe Archambault / AFP

Herdenking ‘Karl for Ever’

Grote namen uit de modeindustrie en beroemde fans komen in juni bijeen voor de herdenking van wijlen Karl Lagerfeld. De Amerikaanse zanger Pharrell Williams, actrices Helen Mirren en Tilda Swinton, beeldend kunstenaar Jeff Koons, ontwerpers Valentino en Stella McCartney en modellen Claudia Schiffer, Gigi Hadid, Carla Bruni en Monica Bellucci zijn aanwezig in het Grand Palais, de plek waar Lagerfeld zijn spectaculairste Chanel shows organiseerde. Een hele opkomst voor de man die verklaarde dat hij ‘liever zou sterven’ dan stoppen (met ontwerpen).

Foto: Versace SS20 via Catwalkpictures.com

J.Lo showt Versace jungle-jurk

Een bijzondere afsluiter bij de Versace lente/zomer 2020 show op Milan Fashion Week. Jennifer Lopez verschijnt op de catwalk in de iconische Versace jungle-jurk met naveldiep decolleté. Opnieuw wordt het een trending topic.

Foto: Ronald van der Kemp (RVDK), credits Team Peter Stigter.

Ronald van der Kemp op AFW

Ronald van der Kemp, Holland's eerste eco-couturier en winnaar van de prestigieuze mode-onderscheiding Grand Seigneur, showt op de openingsavond van Amsterdam Fashion Week in september. Modellen komen van alle kanten van het Museumplein; op de fiets, op de motor en in een old-timer cabriolet, gekleed in de Wardrobe 10 collectie van RVDK. Gasten aanschouwen de grootse entrees al borrelend vanuit de tuin van Moco (museum).

Ben Gabbe / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Savage X Fenty NYFW show spektakel

De Savage X Fenty lingerieshow in september is een van de meest besproken showmomenten van New York Fashion Week. Het maken (en delen) van beeld is verboden, want het event wordt dagen later exclusief gestreamd op Amazon Prime. Het showspektakel met live zang en dansoptredens, sterren en topmodellen dat diversiteit en inclusiviteit viert, wordt geprezen door het grote publiek en de media.

Foto: Hudson’s Bay Amstelveen, credit FashionUnited

Hudson's Bay vertrekt uit Nederland

Het Canadese warenhuis Hudson's Bay vertrekt uit Nederland. De warenhuizen gaan het eind van het jaar dicht, al oordeelde de rechter onlangs dat Hudson's Bay de winkelpanden in Amsterdam en Breda langer moet openhouden. In oktober begint de opheffingsuitverkoop (de foto van de Amstelveense vestiging is genomen op 5 oktober).

Foto: EK Passion Party 2019

Europese ‘Retail Emmy’ voor damesmodeketen Arthur & Willemijn en damesmodewinkel Kraan Mode

Twee Nederlandse moderetailers krijgen in september de EK Passion Star 2019 uitgereikt in het Duitse Bielefeld. Kraan Mode maakte indruk op de jury met ‘passie voor exclusiviteit en positionering. “We zijn enorm met ons vak bezig, proberen constant kritisch te blijven en te vernieuwen. Blijkbaar is dat opgevallen,” zegt Peter Kraan. Arthur & Willemijn viel met name op door het concept BeYouTieFull, een stylingservice, dat de jury omschreef als ‘uniek in de markt’..

Foto: Jewel Samad / AFP

Victoria’s Secret Fashion Show is verleden tijd

Het lingeriebedrijf Victoria's Secret bevestigt in november te stoppen met de jaarlijkse lingerieshow. De show kampte met afnemende belangstelling en werd als niet meer van deze tijd bestempeld.

Tekst uit dit artikel komt uit gepubliceerde artikelen van redacteuren Natasja Admiraal, Caitlyn Terra en AFP. Selectie en bewerking: Esmée Blaazer.

Homepage foto herdenking ‘Karl For Ever’: Christophe Archambault / AFP

2019
het jaar in modefoto’s
JAAROVERZICHT
Terugblik