• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • In beeld: 7 standout collecties tijdens Bridal Fashion Week herfst 2020

In beeld: 7 standout collecties tijdens Bridal Fashion Week herfst 2020

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Terwijl ready to wear merken onlangs hun lente/zomer 2020-collecties presenteerden tijdens de modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs, toonden de grootste labels in bruidsmode - variërend van Vera Wang tot Monique Lhuillier en Galia Lahav - hun herfst/winter 2020-collecties als onderdeel van de Bridal Fashion Week in New York. FashionUnited zet de zeven opvallendste collecties op een rij die bruiden komend jaar naar verwachting zullen dragen.

Viktor en Rolf

Avant-garde modehuis Viktor en Rolf presenteerde zijn nieuwste bruidscollectie gemaakt in samenwerking met Justin Alexander. De lijn is geïnspireerd op een wintertuin, met jurken voorzien van vorst-siersels, klassieke bruidselementen en seizoensgebonden bloemversieringen. Klassieke tweed en kant worden onverwachts geherintroduceerd met matte borduursels en kristalpatronen, terwijl elegante, aansluitende en volumineuze silhouetten worden versterkt door subtiel tweed en borduursels van bont.

Andere opvallende details zijn organisch omwikkelde strikken, gedrapeerde rozen met grafische bloembladen die elke jurk uniek maakt, en Wisteria-bladen die een etherische beweging geven aan de collectie.

Opvallende looks: De ‘Diana Dream’ is een theatrale taffeta jurk met een diepe V-hals, volledig in petticoat-stijl. De opengewerkte achterkant maakt plaats voor de kenmerkende strik die de extravagantie van de jurk benadrukt. De introductie van de hoog-laag hemdjurk, een vrouwelijke interpretatie van een mannelijk shirt met boordkraag, moderne details, en een extravagant versierde zoom maakt plaats voor een opvallende Watteau Train bruidsjurk.

Beelden: courtesy of Viktor en Rolf

Carolina Herrera

‘Klassiek’ was één van de populairste stijlen tijdens de Bridal Fashion Week. Carolina Herrera presenteerde een prachtige reeks klassieke modellen, van strapless A-lijn jassen tot baljurken met subtiele maar opvallende details. Eén jurk had een zichtbaar, met kristal geborduurd korset en een gedrapeerde strik, terwijl andere jurken van ivoorkleurig satijn waren voorzien van borduurwerk met crèmekleurige bloemen. Weer een andere jurk was een strapless trompetjurk met gebloemd kant en afneembare mouwen.

Opvallende looks: De ‘Madalyn’, een strapless zijden middenlijf met een geplooide balrok en degelijk borduurwerk, en de ‘Marabelle’, een A-lijn jurk met een elegant gedrapeerde, off-shoulder bloemen-jacquard.

Beelden: courtesy of Carolina Herrera

Monique Lhuillier

Monique Lhuillier beschrijft haar herfst 2020-collectie als een ‘uitbundigheid van kleur’. De collectie is geïnpireerd op het omarmen van individualisme, met gewaagde, kleurrijke bloemen, botanische prints en wolkachtige volumes. Silhouetten zijn van poëtische grandeur, met golvende mouwen en overdreven sluiers die een moderne draai geven aan klassieke elementen. Daarnaast is de collectie veelzijdig, met afneembare bolero’s, capes en over-de-top sluiers die elke look compleet maken. Dit zijn trouwjurken die de bruid in het middelpunt van de belangstelling doet staan.

Opvallende looks: ‘Secret Garden’, een roze, tule baljurk met een drop-taille bedekt met oversized, 3D bloemen-pompons, ‘Wonder’, een ivoorkleurige A-lijn jurk met een kleurrijke botanische- en vlinderprint, en ‘Hydrangea’, een off-shoulder baljurk met een bloemenprint.

Beelden: courtesy of Monique Lhuillier door KT Merry

Galia Lahav

Het in Israël gevestigde couturehuis Galia Lahav, bekend om zijn verfraaiingen en sexy silhouetten, werd voor zijn herfst 2020-bruidscollectie ‘Fancy White’ geïnspireerd door “weerkaatsing van licht vanuit een briljant diamant”. Met als doel om de schoonheid die van binnenuit wordt weerspiegeld te vieren, vertellen de verschillende lagen van de luchtige jurken elk een verhaal, “net zoals elke laag van de persoonlijkheid van een vrouw een verhaal vertelt”, legt het merk uit.

De collectie omvat een reeks vloeiende, zachte silhouetten, zoals A-lijn-, zeemeermin- en baljurk-vormen die volumineus en modern zijn. Ingewikkeld kant verfraait het tule, zijde en organza, evenals afwerkingen zoals kralen, steentjes, subtiele tinten ivoor en lavendel, en zilver borduurwerk.

Opvallende looks: ‘Meghan’, een strapless baljurk met een volumineuze jas voorzien van ballonmouwen en een oversized strik, ‘Anna’, een satijnen kokerjurk met dij-hoge split, off-shoulder bandjes en een zijden cape, en ‘Aretha’, een prachtige lila en zilveren A-lijn jurk met korset, off-shoulder hals en een geplooide tule en organza rok.

Beelden: courtesy of Galia Lahav door Greg Swales

Marchesa

Voor het herfst 2020-seizoen werd Marchesa Bridal geïnspireerd door ‘ikebana’, de Japanse bloemsierkunst. Bloemen zijn altijd een signatuur van Marchesa geweest, maar dit seizoen is passend binnen de ‘ikebana’-traditie de essentie van elke bloem, van steel tot blad, benadrukt met met subtiele vormen en lijnen in een enorm gedetailleerde aanpak. “Elk detail is essentieel voor het grootste ontwerp,” voegt Marchese toe aan het persbericht.

Zachte vormen in de tule silhouetten zijn verfraaid met vertakte bogen en uitgebreide bloemsiersels, en sculpturale japonnen van hertogin-satijn en taffeta zijn in balans met bloemen-corsages en contrasterende korsetten.

Opvallende looks: een fit-en-flare jurk met geborduurde bloemen op het middenlijf, een gegolfde tule rok met bovenstuk, een jurk van tule met bloemsiersels, een strakke taille, kralen en golvende mouwen, en een kanten jurk met tule godets op de achterkant.

Beelden: courtesy of Marchesa

Anne Barge

Dit seizoen viert Anne Barge haar twintigjarig jubileum met een collectie geïnspireerd op haar eigen vintage ontwerpen, waarbij talloze bestaande modellen worden gecombineerd met moderne details. Daarmee presenteert het merk haar evolutie, maar zet het ook haar oorsprong in de schijnwerpers. De collectie omvat architecturale ontwerpen gemaakt met het Italiaanse Kalika, waarmee het een eenvoudige maar toch verfijnde look krijgt. Het bloemachtige Alencon kant voegt een vleugje ultra-vrouwelijke elegantie toe. Subtiel tule wordt geaccentueerd met 3D-texturen en een metaalachtig borduurwerk met bloemen.

Opvallende looks: Een jumpsuit met kanten bustier en een hoge hals, parelkettingen gedrapeerd over de schouders, en een delicate bloemen-baljurk met een illusie hals.

Beelden: courtesy of Anne Barge door Seiji Fujimori

White One by Zac Posen

White One, het bruidsmodemerk van de Pronovias Group, onthulde zijn nieuwste collectie betaalbare trouwjurken ontworpen door Zac Posen tijdens Bridal Fashion Week in New York. De collectie kenmerkt zich door glamoureuze en romantische looks met hoog-laag rokken, prinses-baljurken en jurken in zeemeermin-vorm met architecturale sluiers.

De collectie is geïnspireerd op de natuur, zo stelt Zac Posen in het bericht omtrent de show: “Een bruid op haar trouwdag is als een prachtige bloem die bloeit en schittert van licht.”

Zoals je van Posen zou verwachten, omvat zijn verfijnde bruidscollectie veel gestructureerde vormen en volumes, evenals technieken in couture-stijl, weerspiegeld in de manier waarop de stoffen zijn behandeld. Denk aan de lagen chiffon, de crêpe en de geplooide details die de jurken tot prachtige kunstwerken maken.

Opvallende looks: ‘Tallulah’, een felgekleurde asymmetrische regenboog-tule, ‘Coco’, die een prinses-gevoel uitstraalt met een korset en balrok gemaakt van taffeta, en ‘Dita’, die Old Hollywood uitstraalt met een subtiele, rechte hals, een dramatische cape en een gestructureerde jacquard.

Beelden: courtesy of White One door Xavi Meno

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited UK. Vertaling en bewerking vanuit het Engels: Tessa Guntlisbergen.

Homepage beeld: courtesy of Viktor en Rolf, en Monique Lhuillier door KT Merry

Anne Barge
Bridal Fashion Week
Bridalwear
Bruidsmode
Carolina Herrera
Galia Lahav
MARCHESA
Monique Lhuillier
SS20
Viktor en Rolf
ZAC POSEN