• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • HVEG neemt accessoireketens over

HVEG neemt accessoireketens over

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

HVEG Investments heeft de accessoireketens Belt Fashion, Wink Accessories en Debo uit Eindhoven overgenomen. Dat heeft moederbedrijf Halder Invest bekendgemaakt. Over de overnamesom worden geen uitspraken gedaan.

De drie accessoirebedrijven zijn Europees actief in riemen, modeaccessoires en kleding onder private label. Volgens HVEG-directeuren Roger Horsten en Remt Melles versterkt deze acquisitie de marktpositie van HVEG (dat hiervoor Low Land Fashion Investments B.V. werd genoemd) dankzij een betere spreiding van de verschillende activiteiten en afzetmarkten van het bedrijf. ”De bedrijfsfilosofie van Belt Fashion, Wink Accessories en Debo sluit goed aan bij onze visie waarbij de klant centraal staat. Met name de eigen succesvolle stylingafdelingen, langdurige Europese klantcontacten en de inkoop middels een eigen kwaliteitskantoor in Azië tonen grote overlap met HVEG,” aldus het persbericht.

Volgens financieel directeur Frank Moors heeft de overname geen gevolgen voor de drie ketens, zij blijven autonoom opereren. ”In de backoffice zal worden samengewerkt en voor onze klanten levert het veel voordeel op. Het productaanbod wordt door deze overname namelijk aanzienlijk verbreed.”

HVEG werd in 1989 opgericht als Low Land Fashion en groeide uit tot een internationale groothandel en importeur van kleding voor dames, heren, kinderen en baby's. In 2004 nam het bedrijf het Nederlandse Answers & Questions over. De kleding wordt onder private label verkocht aan 'alle' grote retailketens en inkooporganisaties in Europa. De onderneming richt zich vooral op de prijsbewuste consument in Duitsland, Nederland, België en Frankrijk. HVEG is verticaal georganiseerd, waarbij de productie wordt uitbesteed aan producenten in Azië en Oost-Europa. De groep heeft na deze overname 350 medewerkers en een gemiddelde jaaromzet van 160 miljoen euro. Voor toekomstige groei zal de nadruk worden gelegd op uitbreiding buiten de vier genoemde kernlanden.

Halder Invest is de Nederlandse dochter van de Belgische beursgenoteerde investeerder GIMV, die in 2006 een meerderheidsbelang in Low Land Fashion verwierf. In november 2007 nam Halder Invest een meerderheidsbelang in de Nederlandse modeketen Ter Stal.

Halder
low land fashion