• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Horlogetrends: vintage is back!

Horlogetrends: vintage is back!

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wanneer je in diverse webshops kijkt zal je het ongetwijfeld zijn opgevallen: het retro horloge is terug van weggeweest. Natuurlijk zien we nog steeds veel andere trends in de (web)winkels liggen zoals de hippe smartwatches, maar wanneer je op zoek bent naar een passend horloge weet je dat je met een vintage horloge altijd goed zit. Hoe zien vintage horloges eruit en welke merken verkopen ze?

Remakes van oude modellen

Wanneer je aan vintage denkt denk je waarschijnlijk aan tweedehands modellen die rechtstreeks uit de jaren 70 of 80 komen. Niets is minder waar: de oude modellen worden tegenwoordig gewoon opnieuw uitgebracht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een trendy Casio? De Casio is te verkrijgen in diverse kleuren; van zwart en wit tot aan rosé goud en zilver. Ook horloges met die kenmerkende stretchband uit de jaren 40 en 50 zien we terug in heruitgebrachte uitgaves. Deze horloges hebben wel die vintage look maar zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal waardoor het item lang mee kan.

Merken met retro horloges

Er zijn verschillende merken waar je terecht kunt voor de mooiste retro horloges. Er zijn een aantal merken die zich juist helemaal laten inspireren door bijvoorbeeld de jaren 40 en 50 en op basis daarvan collecties ontwerpt. Neem bijvoorbeeld het fantastische merk Henry London, een Engels horlogemerk dat inspiratie haalt uit een vintage item afkomstig van de Portobello Road Market in Londen. Hun mooie creaties zijn kwalitatief en duurzaam en vooral origineel. In de Benelux kun je terecht bij het merk Renard dat klassieke modellen verkoopt met een goede vintage touch, onder andere via websites als horloge.be. Deze horloges zijn tijdloos en mogen eigenlijk niet meer ontbreken om je pols.

In vrijwel iedere gerenommeerde webshop omtrent horloges is dit onmisbare item wel te vinden. Combineer het retro horloge volledig met je eigen look en geef je outfit een retro extraatje.

Partner Content
vintage is back