• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Hoogtepunten Londen Fashion Week in beeld en woord

Hoogtepunten Londen Fashion Week in beeld en woord

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het einde van de vijfdaagse Londense modeweek eindigt morgen. Dit zijn de hoogtepunten tot nu op een rij.

1. Christopher Bailey’s afscheidshow bij Burberry

Christopher Bailey presenteerde de laatste Burberry-collectie van zijn hand op 17 februari j.l. De laatste herfst/ wintercollectie 2018 voor het luxe modehuis was een ode aan de Lesbian, Gay, Bi, Trans en Queer-gemeenschap (LGBTQ). Via een statement aan de pers liet Burberry weten zich met het initiatief in te zetten voor meer tolerantie en diversiteit.

De vertaling van het concept was vrij letterlijk terug te zien in Bailey’s collectie: de traditionele Burberry-ruit van regenboogkleuren voorzien.

2. Swarovski op de catwalk

Swarovski was goed vertegenwoordigd op de Londen Fashion Week. In totaal werden er 215,000 Swarovski kristallen in de herfst/ wintercollectie 2018 van Mary Katrantzou, Peter Pilotto en Michael Halpern verwerkt.

Mary Katrantzou maakt de kristallen onderdeel van haar collectie die een samenvoeging was Victoriaanse elementen en de Bauhausstijlm, terwijl Peter Pilotto de stenen toevoegde aan diens decadente zijden silhouetten.

Michael Halpern gebruikte de Swarovski-stenen voor zijn collectie die geïnspireerd is op zijn moeder die in het New York van de jaren zeventig uitging in club Studio 54. Halpern won met zijn disco-esthetiek afgelopen december de British womenswear talent award, uitgereikt door de British Fashion Council. Naast zijn eigen label ontwerpt Halpern ook voor Versace. Onlangs bracht hij hij zijn eerst capsulecollectie van acht stuks uit op brownesfashion.com

3. Delpozo maakt LFW-debuut

Na vijf jaar in New York te hebben geshowd, showde demi-couture modehuis Delpozo voor het eerst op de Londense modeweek. Het Spaanse label dat wordt geleid door Josep Font staat bekend om zijn tijdloze vrouwelijke stukken die de traditie van couture eer aandoen.

3. JW Anderson voegt vrouwen- en mannencollectie samen

Het was de eerste keer dat Jonathan Anderson zijn vrouwen- en mannencollectie tegelijkertijd showde op de Londen Fashion Week. De herfst/ wintercollectie van Anderson was conceptueel en androgyn maar toch heel draagbaar.

Anderson was niet de enige ontwerper die speelt met het gegeven wat mannelijk en wat vrouwelijk is. Ook de Britse Margaret onderzoekt dit met haar collecties en maakt geen onderscheid tussen haar mannen- en vrouwenlijn.

4. Mulberry ‘Beyond Heritage’

Mulberry hostte naast zijn herfst/ winter 2018-collectiepresentatie op de Londen Fashion Week een eigen op-consumenten-gericht-event. ‘Beyond Heritage’ heette het tweedaagse pop-upevent dat plaatstvond in het 18e eeuwse Spencer House in Londen. Er waren naast workshops en demonstraties, bijvoorbeeld hoe de iconische Mulberry-tas te maken, fashion talks bij te wonen met creatief directeur Johnny Coca.

Beeld: Burberry herfst/ winter 2018/ Burberry

Beeld: Michael Halpern herfst/ winter 2018/ Swarovski

Beeld: Delpozo herfst/ winter 2018/ Catwalkpictures

Beeld: JW Anderson herfst/ winter 2018/ Catwalkpictures

herfst/ winter 2018
LFW
Londen Fashion Week
London Fashion Week
MULTIMEDIA