• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Honest By lanceert capsulecollectie met Pluto on The Moon

Honest By lanceert capsulecollectie met Pluto on The Moon

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

De Belgische modemerken Honest By en Pluto on The Moon hebben de handen ineengeslagen voor een capsulecollectie genaamd ‘Make Love not War’. De collectie, geïnspireerd op de Bed-In protestactie van John Lennon en Yoko Ono, is vanaf 24 november tijdens de gehele eindejaarsperiode verkrijgbaar. Dat maakten de merken bekend in een persbericht.

Samen met het Belgische nachtkledingmerk Pluto on The Moon creëerde Bruno Pieters’ label Honest By een collectie bestaande uit drie verschillende items: een pyjama, nachtjapon en een kamerjas. De collectie, die exclusief verkrijgbaar zal zijn via de webshop van Honest By, is “draagbaar en informeel, maar tegelijk origineel en met een sterke focus op kwaliteit”, zo luidt het persbericht.

De lijn is geïnspireerd op Yoko Ono en John Lennon’s Bed-In for Peace actie tegen de Vietnamoorlog. “Elke klant die bewust koopt is een aandrijving voor vrede. Elke aankoop heeft gevolgen, op de mens, op de natuur, op onze toekomst. Pluto on The Moon biedt met deze collectie stuks aan waarvan het verhaal achter het kledingstuk even mooi is als het kledingstuk zelf,” aldus Bruno Pieters.

Honest By is een ethisch en ecologisch verantwoord merk, dat volledig transparant te werk gaat. Het werd in 2012 opgericht door Bruno Pieters, die daarvoor een twee jaar durende pauze van de modewereld nam. Volgende maand opent hij een eerste eigen winkel van zijn merk in het centrum van Antwerpen.

Het nachtmodemerk Pluto on The Moon werd in 2008 overgenomen door An Kluft en Aline Walther en staat bekend om haar tijdloze en vrouwelijke kledingstukken. Het merk wordt inmiddels verkocht in zeventien landen wereldwijd, waaronder Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten en Canada.

Beeld: Honest By

Honest By
PLUTO On The Moon