• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Hollandse merken populair

Hollandse merken populair

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Dure buitenlandse merken in de kledingbranche en de technologie als Calvin Klein, Diesel en Intel verliezen de waardering van de consument. Deze geeft steeds vaker de voorkeur aan lokale merken zoals Douwe Egberts, Appelsientje en Kruidvat. Vooral merken die voorzien in eerste levensbehoeften krijgen veel vertrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek onder achthonderd personen van het reclamebureau DDB Amsterdam naar merkwaardering.

In de toptien van grootste merken in Nederland staan naast de genoemde drie ook de ANWB, Postbank, Blokker en Coca-Cola. Bij de lijst van grootste stijgers zit buiten de merken JVC en Siemens ook het Nederlandse Telfort. Bij de dalers staan onder meer Seat, Fila, Pizzahut en Reebok.

De luxe merken hebben het zwaar te verduren. Ze hebben het meest te lijden van de economische malaise. "In tijden van recessie en maatschappelijke onzekerheid grijpen mensen terug op tastbare producten van eigen bodem', meent Herberth Samsom van DDB Amsterdam. 'Amerikaanse supermerken hebben hun glans verloren, terwijl lokale voedingsfabrikanten juist op veel steun kunnen rekenen."

Merken