• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Hilfiger ontkent mogelijke overname door Jones

Hilfiger ontkent mogelijke overname door Jones

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

"Tommy Hilfiger is niet te koop!" aldus het in Hong Kong gevestigde bedrijf. Nadat verkennende gesprekken met de Jones Apparel Group deze week zijn stuk gelopen, wil Tommy Hilfiger deze boodschap helder overbrengen. Het kledingbedrijf heeft aan deze verklaring nog toegevoegd dat het onlangs de zakenbank J.P. Morgan in de arm heeft genomen om de mogelijkheden te onderzoeken om zelf overnames te gaan doen.

De aankondiging, welke gepaard ging met de rapportage van de kwartaalcijfers van Tommy Hilfiger, heeft investeerders en analysten volkomen verrast. Iedereen was ervan overtuigd dat het in moeilijkheden verkerende bedrijf op korte termijn verkocht zou worden. In maart van dit jaar lekte het nieuws uit dat Tommy Hilfiger in gesprek was met Jones Apparel en sindsdien werd algemeen aangenomen dat het bedrijf zou worden overgenomen. Jones Apparel staat onder toenemende druk om een nieuwe inkomstenbron aan te boren voor het geval de groep zijn drie licenties van Polo Ralph Lauren verliest. Deze licenties, die voor Jones een jaarinkomen van een miljard dollar vertegenwoordigen, staan al enkele maanden onder druk en beide partijen zijn vooralsnog niet tot een hernieuwing van de overeenkomst gekomen.

In de Amerikaanse krant 'New York Post' werd een bron geciteerd die verklaarde: "Het is duidelijk dat Jones Hilfiger benaderd heeft als dekmantel voor Polo. De gesprekken waren nooit serieus. Jones heeft geen bod gedaan." Weer anderen zijn echter van mening dat een verkoop van Hilfiger niet geheel kan worden uitgesloten. De onzekerheid die de toekomst van het bedrijf momenteel omringt, zou het personeel afleiden en onrealistische verwachtingen bij investeerders oproepen, zo meldde een andere anonieme bron in dezelfde krant.

Aandelen Tommy Hilfiger, die sinds maart met 35 procent in waarde waren gestegen, zijn nu weer met 8,9 procent gedaald tot USD 7,85. In een poging om verdere val van zijn koers in te perken heeft het bedrijf gisteren verklaard dat het doorzet met een zelfstandige groeistrategie.

Tommy Hilfiger