• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Het Pantone-kleurrapport voor NYFW SS25 is geïnspireerd op de natuur

Het Pantone-kleurrapport voor NYFW SS25 is geïnspireerd op de natuur

Door Danielle Wightman-Stone

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

New York Fashion Week SS24 Credits: ©Launchmetrics/spotlight

Pantone, dé autoriteit op het gebied van kleur, heeft onthuld dat het kleurentrendrapport voor de lente/zomer 2025-editie van New York Fashion Week een "harmonieuze combinatie" van heldere tinten, aardse middentonen en tijdloze neutralen presenteert, die zijn geïnspireerd door de natuur.

Leatrice Eiseman, Executive Director van het Pantone Color Institute, zei in een verklaring: "De kleuren voor NYFW lente/zomer 2025 combineren comfort en glamour, waarbij draagbaarheid en aantrekkingskracht samenkomen.”

"Doordrenkt met een aantrekkelijke flair zijn ze praktisch en pragmatisch, met karakter en diepgang, maar met een modieuze twist die ze van traditioneel naar eigentijds en stimulerend tilt."

De SS25-voorspelling toont een veelzijdige collectie van tien opvallende kleuren, van eco-geïnspireerde groentinten tot weidse blauwen, aardse bruin, pasteltinten en betoverende exotische heldere kleuren, waarvan Pantone stelt dat ze "geworteld maar dynamisch" zijn, wat de wens van de consument naar authenticiteit en "de geest van vreugdevol individualisme en optimisme" weerspiegelt.

Pantone NYFW SS25: Het kleurenpalet

Carolina Herrara SS24 Credits: ©Launchmetrics/spotlight

Pantone 17-1336 TCX ‘Bran’ is een warme, volle bruine tint die perfect aansluit bij de trend van seizoenloze kleding. Pantone beschrijft de kleur als "organisch en geaard", alsof hij "rechtstreeks uit de aarde zelf komt".

Pantone 16-3115 TCX ‘Crocus’ is een betoverende botanische tint die een betoverende harmonie van roze en paars vormt, die "vreugde, liefde en gezondheid uitstraalt".

Pantone 12-0312 TCX ‘Lime Cream’ is een zachte groene tint die comfort en gemak oproept, waarvan de kleurautoriteit stelt dat hij doordrenkt is met een delicate, frisse vibe om "een subtiele energie" te creëren.

Pantone 13-4810 TCX ‘Limpet Shell’ is een kalme, koele, opbeurende aquatint die is ontworpen om "de geest te zuiveren".

Pantone 14-0442 TCX ‘White Grape’ is een pittige groene tint met een gele ondertoon, die "onze smaakpapillen prikkelt en verfrist".

Pantone 19-4041 TCX ‘Déjà vu Blue’ is een juweelachtige, levendige blauwe kleur die "zowel soliditeit en vertrouwdheid kan toevoegen als een gevoel van contrast en verrassing".

Pantone 17-6319 TCX ‘Kashmir’ is een elegante, ingetogen grijsgroene tint waarvan Pantone zegt dat hij "een gevoel van eenvoud en duurzaamheid uitstraalt".

Pantone 14-0747 TCX ‘Misted Marigold’ is een gezellig geel vol intrinsieke energie. Pantone 17-1461 TCX ‘Orangeade’ is een "opwindend en energiek" gedurfd oranje dat een levendige présence biedt die "gedurfd en onbevreesd" is.

Pantone 14-1025 TCX ‘Cocoon’ is een omhullende beige die natuurlijk en eerlijk aanvoelt en "een geruststellende touch" heeft.

Luar SS24 Credits: ©Launchmetrics/spotlight

Pantone NYFW SS25: Tijdloze tinten

De 10 opvallende kleuren voor NYFW worden aangevuld met vijf nieuwe seizoenloze tinten, die "klassieke en luxueuze neutralen bieden die comfort en gemak brengen", voegt Pantone toe.

Pantone 19-3810 TCX ‘Eclipse’ is een geschaduwd blauw dat "vertrouwd en herkenbaar" is en goed samengaat met alle tien de topkleuren.

Pantone 11-0105 TCX ‘Antique White’ verkent het concept van verfijnde eenvoud. Het biedt vertrouwdheid en brengt tegelijkertijd "een expressie van minimalisme" over, aldus Pantone.

Eckhaus Latta SS24 Credits: ©Launchmetrics/spotlight

Pantone 19-1321 TCX ‘Rum Raisin’ is een weelderige, rijke variant op bruin die sterk en gepolijst is en warmte en praktische bruikbaarheid biedt.

Pantone 13-0000 TCX ‘Moonbeam’ is een tijdloos, betrouwbaar, lichtgrijs dat "ontspannen elegantie" biedt.

Pantone 18-3933 TCX ‘Blue Granite’ is "standvastig en onverstoorbaar" en voegt een gemineraliseerde grijsblauwe tint toe om een natuurlijke statement van duurzaamheid te bieden.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.COM. Vertaling door AI, bewerking door Sylvana Lijbaart.

NYFW
Pantone
SS25
Trends