• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • HET GAAT WEER GOED MET DE HOED

HET GAAT WEER GOED MET DE HOED

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

In 1992 startte hoedenontwerpster Caroline de Roy van Zuydewijn in Eindhoven een unieke combinatie t.w. : Het Hoedencafe met op de eerste etage de Hoedensalon.

Vele hoedenaktiviteiten vonden er plaats:

- Exposities, workshops, een jaarlijks hoedenbal, hoedenshows etc. - Het modeprogramma For You (RTL 4) werd er door Leontien Ruyters (nu mevr. Borsato) gepresenteerd. - "Luchtige Lezingen" over het verschijnsel hoed werden er gehouden door o.a.: Drs. Marian Conrads (kunsthistorica en collectioneur) Dhr. Matt Dings (journalist HP/De Tijd) Drs. Jan Reijs (cultureel adviseur/oud directeur Stadsschouwburg Eindhoven)

Kortom: Allerlei aktiviteiten m.b.t. de hoed waar de media dan ook uitgebreid aandacht aan besteedde.

Voor een van de belangrijkste aktiviteiten nl. het programma "High Tea en Hoeden Passen" (een educatief en vooral ontspannend programma voor jong en oud waarin de hoed centraal staat) reserveerde LIBELLE Nederland een hele pagina met als gevolg dat dit programma enorm in de belangstelling kwam.

VERHUIZING 2000 HOEDENSALON C.R.Z. naar ANTWERPEN Eindhoven werd letterlijk en figuurlijk te klein. Het Hoedencafe werd opgeheven en alle aktiviteiten werden onder gebracht in Hoedensalon C.R.Z. Er werd gekozen voor een prachtig 17e eeuws pand in Antwerpen, een wereldstad met vele groeimogelijkheden en omdat Antwerpen zich als modestad enorm aan het ontwikkelen is.

Het modeproject: Mode 2001 Landed - Geland o.l.v. Walter Van Beirendonck dat eind mei 2001 zal starten, het Modemuseum MoMu dat weldra haar deuren zal openen, kortom redenen genoeg om met Hoedensalon C.R.Z. naar Antwerpen te verhuizen. Hoedensalon C.R.Z. is binnen het modejaar onderdeel van de diverse modewandelingen. Voor informatie: Tourisme Provincie Antwerpen www.tourprovantwerp.be

Nu na ruim een jaar Antwerpen constateert hoedenontwerpster Caroline de Roy van Zuydewijn voor met name de herenhoed een sterke comeback!

HET GAAT WEER GOED MET DE HOED !

Hoedensalon C.R.Z. Oude Koornmarkt 62 2000 Antwerpen Tel/fax: 0032 (0) 3 2335928 E-mail: info@hoedensalon.com Web : www.hoedensalon.com

Hoedensalon C.R.Z. bevindt zich dichtbij de Grote Markt, de Groenplaats, de Nationalestraat (met het toekomstige ModeMuseum MoMu) en het Lombardenvest met winkels van diverse topmodeontwerpers.

Caroline de Roy van Zuydewijn
hoed
hoedensalon