• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Het corona-nieuws van 3 april

Het corona-nieuws van 3 april

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Wat was er vandaag in het nieuws over het coronavirus? FashionUnited verzamelt dagelijks het belangrijkste COVID-19 (gerelateerde) nieuws in een overzicht.

Belgische ondernemers zeggen merci tegen klanten

Op de websites merciebelgie.be en mercibelgique.be delen ondernemers hun dank aan hun klanten. De ondernemers bedanken de consumenten die bij bedrijven kopen die de economie en welvaart van België ondersteunen. De platformen bundelen de filmpjes waar ondernemers hun dank uiten.

Belgische ondernemingen oordelen dat coronacrisis hun omzet met een derde reduceert

87 procent van de 4700 Belgische ondernemingen uit de private sector de coronacrisis te voelen in de omzetcijfers, zo blijkt uit een enquête van de Nationale Bank van België (NBB) uitgevoerd op verzoek van de Economic Risk Management Group (ERMG). De bedrijven verwachten dat hun omzet gemiddeld met een derde terugvalt. Vier op de tien houden rekening met een reductie van 75 procent. De helft van de ondernemingen meldt ook liquiditeitsproblemen.

Duitse beursorganisatie Premium zet nieuwe datum voor Premium en Seek

De Premium Group heeft het oog op 28 tot en met 30 juli voor de beurzen Premium en Seek in Berlijn. Dit meldt de organisatie in een persbericht. Het benadrukt echter wel dat het nog in gesprek is met de andere beursorganisaties in Düsseldorf en München omdat de gehele beurskalender op elkaar afgestemd is normaal gesproken.

Pitti Uomo stelt beurs uit tot september

Pitti Immagine heeft de evenementen die voor juni gepland stonden verschoven naar september. Zo vindt Pitti Uomo nu plaats van 2 tot 4 september en Pitti Bimbo van 9 tot 10 september. Pitti Filati heeft nog geen datum gekregen.

Modest fashion website The Modist stopt

The Modist sluit de website en staakt de activiteiten. Het bedrijf met kantoren in Londen en Dubai voelde de financiële impact van de pandemie, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Oprichter Ghizlan Guenez geeft op Instagram aan dat het bedrijf geen andere keuze had dan te sluiten.

Topmannen Primark schrappen helft eigen salaris om coronacrisis het hoofd te bieden

Het moederbedrijf van Primark, Associated British Foods, schrapt een deel van het salaris van het management team. Hiermee wil het kosten besparen en de impact van de pandemie zoveel mogelijk beperken. CEO van Primark Paul Merchant heeft gevraagd of zijn salaris tijdelijk gehalveerd kan worden. De CEO en CFO van moederbedrijf Associated British Foods hebben hetzelfde gevraagd.

Farfetch verlaagt de kosten voor retailers met 25 procent

Farfetch steunt boetieks door de kosten voor het gebruiken van het platform met 25 procent te verlagen. Dit meldt de website in een mail naar de klanten. De boetieks zelf moedigen consumenten aan bij ze te shoppen door kortingen tot 25 procent aan.

Beeld: Brussel, door Tuur Tisseghem. Via Pexels.

Coronavirus