• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Het begrip Rachel Zoe

Het begrip Rachel Zoe

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Wie de afgelopen maanden door de roddelbladen en modeglossies heeft gebladerd heeft ongetwijfeld de shabby chic stijl van sterren als Nicole Richie, Lindsay Lohan en Mischa Barton kunnen bewonderen. Misschien dachten jullie dat die meisjes toevallig allemaal dezelfde look - gigantische zonnenbrillen, strakke spijkerbroeken en opvallende gouden sieraden - zelf hadden bedacht, maar degene die hiervoor verantwoordelijk is super-styliste Rachel Zoe.

Zoe is een Hollywood fenomeen, een ster onder de stylisten. Haar stijl is deels rock chic, deels Studio 54 glamour. Zij wordt ervan beticht de afvaldrift van It-meisjes als Richie en Lohan te hebben beïnvloed, hoewel dit natuurlijk bij hoog en laag wordt ontkend.

Ondanks alle valse berichten op diverse weblogs, is een ding zeker: Rachel Zoe's unieke stijl heeft de aandacht getrokken van modeliefhebbers en branchegenoten. Haar passie voor de jaren zestig en zeventig en haar kundige interpretaties van die vergane tijden leveren haar $6,000 per dag op. En als dat niet genoeg is gaat zij nu ook ontwerpen. In samenwerking met exclusief tassenmerk Judith Leiber gaat Zoe een tassencollectie ontwerpen die dit najaar in winkels in de VS verkrijgbaar zullen zijn.

De lijn gaat Rachel Zoe for Judith Leiber heten en zal uit twee modellen bestaan: de Medusa, een soepel buideltasje, en de Cleopatra, een grote, rechthoekige minaudière. Alle tassen worden uit exotische huiden vervaardigd, waaronder krokodil, python en hagedis en zullen in 12 diverse kleurencombinaties verkrijgbaar zijn. Ook wordt iedere tas afgewerkt met een gouden ornament waarop twee slangen zich om een ring wikkelen. De prijzen zullen variëren tussen $2,000 en $10,000.

Volgens Judith Leiber voorzitter Robert Vignola komt het fenomeen stylist-als-ontwerper steeds vaker voor. "Stylisten bepalen modetrends," zei hij in een gesprek met Women's Wear Daily. "Nu komen ze vóór de camera te staan en worden zelf celebrity's, en dat is goed. Rachel heeft veel invloed." Hij voegde hieraan toe dat het bij deze samenwerking niet alleen om winstbejag gaat. "Met deze prijzen gaat het niet om volume. Het gaat om herkenning."

Rachel Zoe's dagtarief zal waarschijnlijk nog hoger op lopen.

Rachel Zoe