• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Hedi Slimane wijzigt logo en naam Celine

Hedi Slimane wijzigt logo en naam Celine

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het Franse modehuis Céline, onderdeel van modegroep LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, heeft onder leiding van Hedi Slimane een naams- en logoverandering ondergaan. Vanaf vandaag wordt het accent op de eerste e van Celine niet meer geschreven. Celine in plaats van Céline dus. Dit maakt het modehuis wereldkundig via Instagram.

Het nieuwe logo is, zo staat op het sociale mediaplatform van het modehuis geschreven, geïnspireerd op het originele logo afkomstig uit 1960. Voor de typografie is Slimane in de archieven van het jaartal 1930 gedoken, waardoor er nu minder ruimte tussen de letters is. Tot slot is het accent op de e verwijderd. Volgens het modehuis omdat het accent in 1960 ook niet altijd werd gebruikt en omdat er door het weglaten van het accent het logo meer in balans is.

A post shared by CELINE (@celine) on

Het modehuis schrijft op Instagram dat bij het originele logo van Celine het woord Parijs inbegrepen zat. Het woord Parijs zal nu weer gevoerd worden op de tags in de kleding en op de verpakkingen, maar zal geen onderdeel zijn van het logo zoals deze wordt gebruikt in campagnes.

Rebranding Hedi Slimane: Céline wordt Celine

De rebranding van Celine doet denken aan Hedi Slimane's controversiële logo- en naamsverandering voor Saint Laurent (voorheen bekend als Yves Saint Laurent) in 2012. Slimane, die het roer overnam van Stefano Pilati, wilde met de naamsverandering de principes jeugdelijkheid, vrijheid en moderniteit benadrukken. Dit heeft het modehuis destijds geen windeieren gelegd. Door de naamsverandering en de nieuwe artistieke richting van Saint Laurent werd een nieuwe doelgroep aangetrokken waardoor de omzet van het modehuis met 20 procent steeg.

De nieuwe creatief directeur van Celine heeft, net als hij destijds ook bij Saint Laurent heeft gedaan, alle oude Instagramposts van Celine onder leiding van Phoebe Philo van het platform gewist.

De eerste Celine collectie van Slimane's hand wordt 28 september getoond op Paris Fashion Week.

Photo: Celine

CELINE
Hedi Slimane
LOGO
LVMH
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton