• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • H&M strikt Giambattista Valli voor nieuwe designer samenwerking

H&M strikt Giambattista Valli voor nieuwe designer samenwerking

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

H&M voegt weer een nieuwe ontwerper toe aan het rijtje van designer samenwerkingen; Giambattista Valli. De Zweedse keten kondigde het nieuws aan tijdens het amfAR gala in Cannes, zo meldt het op vrijdagochtend in een persbericht.

Tijdens het amfAR gala droegen diverse beroemdheden items uit de collectie. Deze zullen al op 25 mei beschikbaar zijn op hm.com. Het gaat hier om een limited edition -pre-drop collectie van de Giambattista Valli x H&M samenwerking. De rest van de collectie zal, traditiegetrouw, in november worden gelanceerd. Op 7 november om precies te zijn.

Giambattista Valli stapt met H&M samenwerking voor het eerst in herenmode

De Italiaanse Giambattista Valli lanceerde in 2005 zijn gelijknamige label in 2005. De ontwerper heeft onder andere ready-to-wear, haute couture en accessoires collecties. Voor de H&M samenwerking zal Valli ook voor het eerst herenmode maken.

“Ik ben enthousiast over deze samenwerking: H&M geeft mij de kans om mijn visie op stijl en schoonheid naar een breder publiek te brengen. Het doel is om deze schoonheid te kunnen delen en zo uit te maken van ieders ‘gelukkige momenten’, om liefdesverhalen over de hele wereld te creëren,’ aldus Valli in het persbericht.

“We vinden het geweldig om samen te werken met Giambattista Valli. Hij is de onbetwiste meester van de haute couture en weet als geen ander onvergetelijke silhouetten te creëren. Zijn kenmerkende looks toegankelijk te kunnen maken voor onze klanten, is als een droom die uitkomt. We kunnen niet wachten om de reacties op deze prachtige collectie te zien,” aldus Ann-Sofie Johansson, creatief adviseur van H&M in het persbericht.

H&M designersamenwerkingen

2004: Karl Lagerfeld

2005: Stella McCartney, Elio Fiorucci, Solange Azagury-Partridge

2006: Viktor & Rolf

2007: Roberto Cavalli

2008: Rei Kawakubo van Comme des Garçons

2009: Matthew Williamson, Jimmy Choo, Sonia Rykiel

2010: Sonia Rykiel, Lanvin

2011: Versace

2012: Versace, Marni, Maison Martin Margiela

2013: Isabel Marant

2014: Alexander Wang

2015: Balmain

2016: Kenzo

2017: Erdem

2018: Jeremy Scott

Beeld: H&M

GIAMBATTISTA VALLI
H&M