• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • H&M en Inditex groeien

H&M en Inditex groeien

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De recente economische recessie lijkt de Hennes & Mauritz en Inditex niet te treffen. Beide retailketens zien hun marktaandeel en omzet nog fors groeien. De groei van de retailketens is voornamelijk autonoom, zo lezen wij in Safe. Er zijn nauwelijks overnames gepleegd.

Zara (Inditex) voert momenteel een inhaalslag en groeit veel sneller dan H&M. Dat is te verklaren doordat H&M al veel langer op de markt is. Consumenten zien waarschijnlijk weinig verschil tussen Zara en H&M. Het verschil tussen de twee ketens zit vooral in de productie, marketing, merkenbeleid, voorraadbeheer en assortiment.

Zara is te vinden in 45 landen terwijl H&M actief is in 17 landen. Wereldwijd heeft H&M 849 winkels tegenover 1.631 winkels van Inditex, waarvan er 531 van Zara zijn. H&M heeft in acht landen een marktaandeel van meer dan 5%. Ongeveer 45% van de Inditex-winkels is gevestigd in thuisland Spanje. Over 2002 bedroeg de totale omzet van Inditex 4 miljard euro. H&M boekte een omzet van ongeveer 5,9 miljard euro. De omzetgroei van H&M en Inditex bedroeg respectievelijk 15 en 22%.

Economie
H&M
Inditex