• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gypsy & metallic: opvallende bruidsjurken trends voor 2018

Fashion

Gypsy & metallic: opvallende bruidsjurken trends voor 2018

Door FashionUnited

26 mei 2017

Trouwen wordt steeds hipper! Het is al lang niet meer zo’n traditionele en formele aangelegenheid als vroeger. Trouwen is er voor iedereen, in alle vormen en maten. Dat zag je de afgelopen jaren al door de opkomst van de festival- en meerdaagse bruiloften, maar daar blijft het niet bij. Bruiloften met een industrial uitstraling of bijvoorbeeld een desert theme worden in Nederland ook steeds populairder.

Urban metallic

Dat trouwen steeds hipper wordt, zie je de laatste jaren ook terug in de bruidsmode. Deze wordt steeds trendgevoeliger en volgt de ‘everyday fashion’ nauw op de voet. Je ziet steeds meer uitgesproken jurken speciaal voor de fashion forward bruid. Er is voor iedere bruid wel een jurk waarmee ze zich kan identificeren en waarmee ze helemaal ‘on trend’ is.

Een opvallende trend die we tijdens de Barcelona Bridal Week veel zagen was metallic. Steentjes en kraaltjes zijn altijd al een veelgebruikte versiering voor trouwjurken geweest, maar dit seizoen tillen de merken het naar een volgend level. De ene jurk is van boven tot onder versierd met kleine glinstertjes, de ander heeft bijvoorbeeld een volledig rugsierraad. De jurken krijgen hierdoor een soort urban uitstraling; minder zoet en een stukje stoerder. Wij vinden het absoluut een welkome afwisseling.

Boho meets gypsy

De bohemian stijl maakt al een aantal jaren de dienst uit in de bruidsmode. Denk aan flowy bruidsjurken waarin je lekker kunt bewegen. Perfect aansluitend op meer informele festival-achtige bruiloften. Dit jaar zie je dat er in de bohemian department ook een duidelijke gipsy invloed aanwezig is. Je ziet veel stroken in de jurken, offshoulder halslijnen, pofmouwtjes (lang of kort), flaired mouwen, capes en sommige jurken zijn zelfs bezaaid met minuscule spiegeltjes.

Je ziet duidelijk de festival fashion trends terug van wereldbekende festivals zoals Woodstuck en Burningman. Vorig jaar zag je al veel cut-out shapes en ‘see trough’ gedeeltes in de jurken, dit jaar hebben merken zoals Pronovias en YolanCris er zeker weten een schepje bovenop gedaan. Heel uitgesproken en onderscheidend.

Anna Schram is editor in chief bij ThePerfectWedding.nl en bezocht vorige maand de Barcelona Bridal Fashion Week. Op de catwalk heeft ze de één na de andere indrukwekkende collectie voorbij zien komen en een aantal prachtige trends gespot voor aankomend seizoen.

Wil je op de hoogte blijven van alle trends in wedding wonderland? Houd ThePerfectWedding.nl dan goed in de gaten.

In mei besteedt FashionUnited aandacht aan het thema bruidsmode. Voor alle reads over bruidsmode, klik hier.

Beelden: Galia Lahav, Pronovias en YolanCris