• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Guess lijdt zwaar verlies

Guess lijdt zwaar verlies

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De amerikaanse kledingproducent Guess erkende vorige week dat het bedrijf in het tweede kwartaal van dit jaar een zo zwaar verlies heeft geleden dat die dit jaar niet meer goed te maken is. Guess liet weten dat het in de 13 weken oplopend tot 29 juni $6.4 miljoen heeft verloren. Dit staat gelijk aan 15 cent per aandeel versus een netto winst van $1.5 miljoen, of drie cent per aandeel in dezelfde periode vorig jaar. De omzet dook omlaag van $151.7 miljoen naar $119.8 miljoen.

In een verklaring liet het bedrijf weten dat naar verwachting ook de winkelverkoop sterk zal teruglopen een omzetverlies zal opleveren van ruim 5%. Guess voegde daaraan toe dat het nog wel verwacht dat het aandeel over het bhele jaar 4 tot 8 cent winst zal maken.

Guess topman Carlos Alberini: “De prestaties van Guess in het tweede kwartaal zijn een weerspiegeling van de steeds teruglopende markt. Tegen die achtergrond gaat Guess extra voorzichtig te werk, dankzij kostenbesparende maatregelen zijn de resultaten toch verbeterd. In de tweede helft van het jaar verwachten we een verbetering, alhoewel het gezien de omstandigheden nog een zware dobber kan worden.”

Guess