• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Grote kledingmerken komen in actie tegen seksueel geweld bij leveranciers in Lesotho

Grote kledingmerken komen in actie tegen seksueel geweld bij leveranciers in Lesotho

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bij kledingleveranciers en -fabrieken in Lesotho, Afrika, is seksueel geweld op grote schaal ontdekt door een onderzoek van Worker Rights Consortium. Mode groepen Levi Strauss & Co, The Children’s Place en Kontoor Brands die met de leverancier Nien Hsing Textile samenwerkten komen nu in actie samen met Workers United en Solidarity Center. Dit melden de partijen in een gezamenlijk persbericht.

De samenwerking moet zorgen voor een pilot programma dat seksueel geweld op basis van sekse in textielfabrieken in Lesotho moet voorkomen. De modemerken doen dit samen met de Independent Democratic Union of Lesotho, United Textile Employees, National Clothing Textile and Allied Workers Union, the Federation of Women Lawyers in Lesotho en Women and Law in Southern African Research and Education Trust-Lesotho.

Uit het onderzoek van Worker Rights Consortium kwam naar voren dat vrouwen vaak afhankelijk zijn van het toelaten van seksueel geweld om een baan te behouden of om promotie te maken. Wanneer vertegenwoordigers van merken aanwezig waren in de fabriek werden ze gedwongen om stil te blijven omdat anders eveneens ontslag dreigde. Levi Strauss & Co, The Children’s Place en Kontoor Brands zeggen in een statement: “We zijn toegewijd aan het beschermen van de rechten van de medewerkers bij onze derde partij leveranciers en dat deze medewerkers, zeker de vrouwelijke medewerkers, zich daar veilig, gewaardeerd en gesterkt voelen. We geloven dat dit programma een blijvende verandering teweeg kan brengen en de werkomstandigheden in deze fabrieken kan verbeteren.”

Rola, Abimourched, van Worker Rights Consortium, vult aan: “Hopelijk is dit iets dat anderen zien en op verder zullen bouwen, zodat we collectief een impact kunnen maken die verder reikt dan alleen één land.”

Kontoor Brands
Lesotho
Levi Strauss & Co
seksueel geweld
The Children's Place