Uit onderzoek blijkt dat veel vrouwen in Nederland een te kleine of te grote beha dragen. Stichting Bodyfashion Nederland, die de belangen behartigt voor lingerie, nacht, bad, en beenmode in Nederland, wil via een nieuwe campagne ervoor zorgen dat elke vrouw de juiste beha draagt. Want zeg nou zelf, wat is er nou heerlijker dan een goedpassende, comfortabele en mooie beha?

Onder het motto "Is je beha wel je beste maatje?" lanceert Bodyfashion op 3, 4 en 5 april de nieuwe campagne. Consumenten worden tijdens een 'open huis' actie in lingeriespeciaalzaken opgeroepen om serieus aandacht te besteden aan het kopen van een beha. Want geen vrouw is hetzelfde, geen boezem is gelijk.

Een goede beha is volgens Bodyfashion een must: draag je een te grote of kleine bh, dan kun je last krijgen van je rug, je schouders en je nek. De perfecte beha voel je niet zitten, draag je op de juiste momenten en is in modieus opzicht helemaal up-to-date voor de komende zomer. Tijdens de actiedagen worden vrouwen over deze punten vakkundig geïnformeerd en geadviseerd.

"Veel vrouwen dragen al tien jaar lang dezelfde beha-maat", zegt Conny de Vries, verkoopster bij de Hunkemöller in Hoogeveen. "Wat ze vergeten, is dat hun lichaam verandert; en dus ook hun borsten. Het is belangrijk dat je minimaal één keer per jaar je borsten opnieuw meet." Volgens de Vries zijn er maar weinig vrouwen die advies vragen aan de verkoopsters. "Veel vrouwen pakken een beha, passen die op eigen houtje en denken snel "die zit goed". Terwijl negen van de tien keer de cupmaat te groot is, of de onderwijdte te strak." Laten we hopen dat na de campagne elke vrouw de juiste beha draagt.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN