• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Giles Deacon ontwerpt voor New Look

Giles Deacon ontwerpt voor New Look

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Giles Deacon, de lieveling van de Londense modescene, gaat een collectie ontwerpen voor de Britse modeketen New Look. De collectie, Gold genaamd, zal halverwege maart 2007 zowel in UK als in Antwerpen, Parijs, Dublin en Dubai gelanceerd worden. ”Ik wilde heel graag een langdurige samenwerking aangaan en New Look werkt niet met veel ontwerpers samen,” zegt Deacon. ”En ze zijn geweldig om mee te werken, ze snappen het gewoon.” De collectie bestaat uit ongeveer 35 stukken met jurken, jassen, jasjes, bloeses, T-shirts, jeans, rokken en een complete accessoirelijn. ”We hebben met ontwerpers als Luella Bartley en Eley Kishimoto samengewerkt, maar nooit op zo'n grote schaal,” zegt Sarah Walter, hoofd modecommunicatie voor New Look. ”We zijn in het verleden terughoudend geweest en lanceerden alleen maar kleine, beperkte collecties, maar we zijn nu veel zekerder van het succes van een dergelijke samenwerking.” Als bewijs hiervoor heeft Deacon een contract voor een jaar getekend en voor vier collecties. De mogelijkheid bestaat om het contract met nog twee jaar te verlengen.

De ontwerper voegt zich bij het rijtje bekende ontwerpers dat voor grote modeketens collecties ontwerpt. Onlangs lanceerde Gap de collectie van 10 jurken die Roland Mouret voor de Amerikaanse keten ontwierp en deze week gaat de verkoop van de collectie van Viktor & Rolf voor Zweedse modeketen H&M van start. Deacon's overeenkomst verschilt van de anderen omdat die langdurig van aard is. ”We hebben zo'n geluk gehad met hem,” zegt Walter. ”Hij werkt ontzettend hard, is een schat van een man en heeft een geweldig team.” New Look lanceert ter ere van de collectie ook een advertentie campagne. Hierin speelt een Hollywood celebrity de hoofdrol. Walter wilde nog niet verklappen om wie het gaat, maar volgens WWD betreft het Drew Barrymore. Het bedrijf investeert ook in merchandising voor de collectie; er zullen ondermeer T-shirts en tassen worden geproduceerd.

De prijzen zijn redelijk. Het duurste item is een jurk met kralen voor £90 (€134), jassen kosten ongeveer £50 en sieraden beginnen bij £5. ”De collectie is voor iedereen toegankelijk,” zegt Walter.

Giles Deacon