Gigi Hadid ontwerpt capsulecollectie voor Tommy Hilfiger

Het Amerikaans-Nederlandse topmodel Gigi Hadid mocht eerder al meelopen in de modeshows van Tommy Hilfiger, en die samenwerking is schijnbaar zo goed bevallen dat de twee een nieuw gezamenlijk project zijn aangegaan. Hadid zal in de herfst van 2016 namelijk een capsulecollectie voor Tommy Hilfiger lanceren. Daarnaast zal het model het gezicht zijn in de campagnes van het merk.

Het merk heeft in een persbericht bekendgemaakt dat de collectie zal bestaan uit sportkleding voor vrouwen, schoenen en accessoires, waaronder horloges en zonnebrillen. Daarnaast zal ook een geur worden gelanceerd. Volgens het bedrijf past deze samenwerking binnen de ambitie om de vrouwenafdeling van het merk uit te breiden.

“Ik ken Gigi en haar familie al jaren, en het is geweldig om te zien hoe ze is uitgegroeid tot een topmodel en een van de populairste fashion influencers,” zei Tommy Hilfiger. “Gigi heeft in onze modeshows gelopen en we zijn erg blij dat ze nu het gezicht van de dameskleding van Tommy Hilfiger wil zijn. Ze is de belichaming van de hedendaagse ´Tommy Girl´ - ze is vrolijk en optimistisch, en haar stijl is zelfverzekerd, nonchalant en cool.”

Voor Hadid is de samenwerking naar eigen zeggen een droom, omdat ze nooit had gedacht ooit een modecollectie te ontwerpen. “Ik houd oprecht van zijn bedrijf en ben al mijn hele leven fan, en Tommy is de makkelijkste en grappigste persoon om mee te werken.” Ze omschrijft de collectie die ze in samenwerking met het merk heeft ontworpen als “een beetje van alles: er zijn stijlen die erg hippie-chic zijn, sportievere stijlen en stijlen die mannelijk en tegelijkertijd vrouwelijk zijn”.

Hadid is niet de eerste bekendheid met wie Tommy Hilfiger samenwerkt. Onder andere Alexa Chung, Beyoncé en Kate Hudson gingen haar al voor. De collectie van Gigi Hadid voor Tommy Hilfiger zal verkrijgbaar zijn in de eigen winkels van het merk, bij een geselecteerd aantal verkooppunten en in de webshop.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN