• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gespot op de catwalk: Pantone’s modekleuren herfst/winter 2019/20 New York Fashion Week

Gespot op de catwalk: Pantone’s modekleuren herfst/winter 2019/20 New York Fashion Week

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion |IN BEELD

”Uitgesproken en krachtig.” De trendkleuren die volgens het Pantone Color Institute een hoofdrol spelen in de herfst/winter 2019/20 collecties van modeontwerpers in New York ‘weerspiegelen het toenemende vertrouwen’. “Dit kleurenpalet reflecteert onze brede acceptatie van kleur en combinaties wekken de suggestie dat wij hongerig zijn naar bevrijding en onze eigen geïndividualiseerde, unieke identiteiten willen realiseren,” zo stelt het Instituut in het bericht op de website.

Volgens Pantone is het kleurenpalet ‘herkenbaar, maar getweakt voor het winterseizoen’. FashionUnited selecteerde een aantal New York Fashion Week catwalklooks per trendkleur. Van dieprood, knalroze en -oranje tot middenbruin. We gaan de kleurenkaart af - van linksboven tot rechtsonder.

Chili Pepper PANTONE 19-1557

Een pittige roodtint. De kleur creëert drama en opwinding, en stimuleert de zintuigen, zo stelt het instituut. Modemerken Helmut Lang en Theory presenteren het vrouwenpak in Chili Pepper. Uiteraard leent de kleur zich uitstekend voor sensationele avond of cocktailjurken, zoals op de catwalk gepresenteerd door Hellessy, Self-Portrait, Tadashi Shoji en Kaimin.

Foto’s: Hellessy, Tadashi Shoji, Kaimin en Badgley Mischka herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Biking Red PANTONE 19-1650

Pantone omschrijft deze dieprood als avontuurlijk, sterk en krachtig. Het is een kleur die veelvuldig op de catwalk verscheen: we spotten de kleur bij Cushnie, Tom Ford en Oscar de la Renta in de rijke stof fluweel. Longchamp voert korte leren gilets uit in de kleur, Marc Jacobs een geruite jas met volumineus A-lijn silhouet, Coach een kostuum. Sally LaPointe presenteert zes catwalklooks in Biking Red van top tot teen. Door het gebruik van verschillende materialen in een outfit, is het beeld toch spannend. Hoe een kleur overkomt, hangt immers af van het materiaal dat voor een stof is gebruikt. Zo draagt een model een winterse mantel over een glanzende satijnen jumpsuit, een ander toont een glinsterende paillettenbroek met strikcentuur gecombineerd met ‘harige’ gebreide trui.

Foto’s: Cushnie, Tom Ford, Sally LaPointe (2x), Coach en Oscar de la Renta herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Crème de Pêche PANTONE 12-1110

De zachtste kleur van het palet is Crème de Pêche. Lanyu, Pamella Roland en Bibhu Mohapatra presenteren jurken in de tint ‘met vleugje perzik’. Boss presenteert een herenkostuum in de kleur.

Foto’s: Lanyu, Pamella Roland, Bibhu Mohapatra (2x) en Boss herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Peach Pink PANTONE 15-1530

‘Warm en flatterend, Peach Pink zorgt voor een healthy glow,” aldus Pantone. Deze kleur is veelvuldig te zien in de lente/zomer 2019 collecties van grote modenamen als Prada, Rochas, Peter Pilotto en Roksanda. Volgens Pantone blijft deze kleur dus in de mode voor het najaar. Een uitzondering op de herfst/winter 2019 NYFW foto’s: de catwalklooks die deze kleur het overtuigendst illustreren zijn looks van de Marc Jacobs lente/zomer collectie 2019.

Foto’s: Marc Jacobs lente/zomer 2019 © Catwalkpictures.com

Rocky Road Pantone 19-1234

De donkerste kleur van het trendkleurenpalet is de aardetint Rocky Road. Marc Gong stuurt modellen in donkerbruine leren looks de catwalk op, afgestyled met cowboyhoed. Brock Collection presenteert donkerbruin tweed op de catwalk.

Foto’s: Marc Gong (2x) en Brock Collection herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Fruit Dove Pantone 17-1926

De extravagante Fruit Dove creëert een aanwezigheid dat niet kan worden genegeerd. Brandon Maxwell presenteert roze outfit met wespentaille, bestaande uit een top met cape-effect schouderstuk en een hoge pantalon met wijd uitlopende pijp. Boss stuurt drie mannelijke modellen de catwalk op in een roze kostuum, roze coltrui met pantalon en een parka. Dames die durven combineren knalroze met knaloranje (Orange Tiger uit het palet) in een look, net als Rachel Comey, Reconstruct Collective en Sies Marjan. Ook gespot bij Carolina Herrera, Christian Cowan, Prabal Gurung, Hellesy, Anna Sui en Adeam.

Foto’s: Brandon Maxwell, Boss, Rachel Comey, Sies Marjan, Reconstruct Collective en Caroline Herrera herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Sugar Almond Pantone 18-1155

De tweede bruin in het Pantone palet. Michael Kors en Cynthia Rowley presenteren sexy jurken in Sugar Almond. Het merk van de Chinese ontwerper Wang Tao, Taoray Wang, dat zijn ready to wear debuut maakte met de collectie ‘Eternity’, presenteerde scherp gesneden blazers met jaren 80 schouders in middenbruin. We zagen Sugar Almond ook in de collecties van onder anderen Oscar de la Renta, Jonathan Cohen, Concept Korea, Ulla Johnson en Son Jung Wang.

Foto’s: Michael Kors (2x), Cynthia Rowley en Taoray Wang herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Dark Cheddar Pantone 15-1150

Geel blijft, maar wel in een nieuwe uitvoering. Volgens Pantone gaan we dit najaar geel met een vleug oranje zien. We spotten Dark Cheddar op de catwalk bij: Taoray Wang, Self Portrait en Priscavera.

Foto’s: Self Portrait (2x) en Taoray Wang (2x) herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Galaxy Blue Pantone 19-4055

Deze middenblauwe tint Galaxy Blue zien we in de nieuwe najaarscollecties van Christian Siriano, Tibi en Sies Marjan.

Foto’s: Christian Siriano (2x), Tibi en Sies Marjan herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Bluestone Pantone 18-4217

Volgens Pantone is Bluestone een kleur van een kalm besluit. De koele blauwtint wordt gebruikt door Chiara Boni La Petite Robe en Son Jung Wan (in fluweel) en Jonathan Simkhai (in een gewatteerde korte jas). Marc Jacobs gaat voor drama, de Amerikaanse modeontwerper presenteert een cape-jas met maxi-lengte een extravagante verenjurk in Bluestone.

Foto’s: Chiara Boni La Petite Robe, Son Jung Wan, Marc Jacobs (2x) en Jonathan Simkhai herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Orange Tiger Pantone 16-1358

“Orange Tiger schenkt onverschrokken energie,” stelt Pantone. We spotten de kleur bij onder anderen Carolina Herrera, Hogen McLaughin, John John, Son Jung Wan (ook in combinatie met blauw), Sies Marjan en Reconstruct Collective. Oranje was eerder te zien deze maand tijdens New York Fashion Week Men presentaties van Landlord, Palomo Spain en Todd Snyder.

Foto’s: Carolina Herrera (2x) en Hogen McLaughin herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Eden Pantone 19-6050

Een diepe bosgroen. Gespot bij in de avondjurken van Badgley Mischka.

Foto’s: Badgley Mischka (2x) herfst/winter 2019 © Catwalkpictures.com

Pantone’s klassieke kleurenpalet voor herfst/winter 2019/20 bestaat uit Vanilla Custard (een crème), Evening Blue (heel donkerblauw), Paloma (een tijdloze lichtgrijze kleur) en Guacamole (groen).

Meldt u aan voor de FashionUnited nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven.

Meer van New York Fashion Week herfst/winter 2019:

Credit: Kleurenkaart modekleuren herfst/winter 2019/20 © Pantone.
Catwalkbeelden herfst/winter 2019/20 collecties - twee Marc Jacobs SS19 beelden - New York Fashion Week © Catwalkpictures.com

AW19
de catwalk
gespot op
herfst 2019
herfst/winter 19/20
Kleurentrends
New York Fashion Week
Pantone
trends herfst 2019
trends herfst winter 2019