• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gespot op de catwalk: de modekleuren voor lente/zomer 2017

Gespot op de catwalk: de modekleuren voor lente/zomer 2017

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Het nieuwe modeseizoen staat voor de deur. En dat betekent ook nieuwe modekleuren. Het Pantone Color Instituut heeft een shortlist modekleuren opgesteld, gebaseerd op het kleurgebruik in de lente/zomer 2017 collecties van modeontwerpers. FashionUnited blikt terug op de modeweken en presenteert opvallende catwalk looks per kleur. Van flamboyant oranje tot boerenkool-groen. We gaan de kleurenkaart af - van linksboven tot rechtsonder.

Primrose Yellow 13-0755

Een zonnige en vrolijke kleur. Primrose Yellow werd gebruikt door Dries van Noten, Emilio Pucci en Alexis Mabille. Lela Rose, Creatures of Comfort, Tibi, Salvatore Ferragamo, Mulberry, Lacoste en Gucci presenteerden de statement kleur in een jurk.

Foto’s: Dries van Noten en Tibi.

Pale Dogwood 13-1404

Deze neutrale en rustige roze tint kon niet ontbreken in de shortlist; Pale Dogwood werd gespot op de vier grote modeweken in New York, Londen, Milaan en Parijs. Gezien bij: Diesel Black Gold, Chanel, Hermès, Chloé, Christopher Kane, Monique Lhuillier, Ermanno Scervino en Blumarine. Van de ontwerpers die voor de lichtroze kozen, voerden velen de kleur door van top tot teen.

Foto’s: Chloé, Blumarine en Ermanno Scervino.

Hazelnut 14-1315

Wellicht de meest veelzijdige en multi-inzetbare kleur op de lijst: Hazelnut. Een tint lichter dan de natuurlijke hazelnoot, aardachtig en neutraal; bijna een warme beige. Gezien bij onder andere Hermès, Zac Posen, Jil Sander, Chloé, Baja East, Bottega Veneta, Miu Miu en Zadig & Voltaire.

Foto’s: Hermes, Chloé en Bottega Veneta

Island Paradise 14-4620A

Een frisse aqua. Island Paradise werd door Monique Lhuillier en Altuzarra verwerkt in jurken van semi-transparante tule-achtige stoffen voor een romantische look. Emilio Pucci laat zien hoe de kleur door ander stofgebruik naar turquoise hangt. Christian Siriano combineerde Island Paradise met Flame in printjurken.

Foto: Altuzarra, Ermanno Scervino en Emilio Pucci.

Greenery 15-0343

Greenery werd verkozen tot kleur van het jaar 2017. Lacoste, Michael Kors, Emilio Pucci en Balenciaga presenteerden grasgroen op de catwalk. Michael Kors combineerde Greenery met de aqua trendkleur Lapis Blue. In herenmodecollecties werd de ‘verfrissende en revitaliserende’ groentint ook gebruikt door onder andere Robert Geller, Prada en Gucci.

Foto’s: Emilio Pucci, Michael Kors en Gucci.

Flame 17-1462

De rode oranje kleurtint Flame is flamboyant en in het oog springend. De kleur werd door Christian Siriano en Oscar de la Renta verwerkt in avondjurken. Mulberry en Sportmax presenteren de knalkleur in jumpsuits; Mulberry in een chique variant met cropped pantalon, Sportmax in een sportieve uitvoering met trekkoord-details.

Foto’s: Mulberry en Sportmax.

Pink Yarrow 17-2034

In het voorjaar wordt een opmars van roze verwacht. Naast Pale Dogwood prijkt Pink Yarrow op de lijst: deze tint is opvallend en rijk. De kleur werd gepresenteerd in uni- en jacquard kledingstukken door modehuis Valentino. Topshop Unique presenteerde een gelaagde Pink Yarrow look met oversized mantel. Sportmax, Bottega Veneta en Hermes presenteerden jurken in de tint.

Foto’s: Valentino, Topshop Unique en Hermes

Niagara 17-4123

Van de drie blauwtinten is dit de meest geziene kleur op de catwalk: Niagara. Een zachte blauwe tint die doet denken aan denim. En daarom wellicht zo veelzijdig is. Caroline Herrera en Marchesa presenteren avondkleding in Niagara. De kleur is ook terug te zien in ontwerpen van Emporio Armani en DKNY. Giorgio Armani presenteerde blauwe printoutfits waarin hij Niagara combineert met Island Paradise en Lapis Blue.

Foto’s: Giorgio Armani, Caroline Herrera, DKNY.

Kale 18-0107

De tweede groentint uit de lijst. Kale is een legerachtige tint. Onder andere Altuzurra, Bottega Veneta, Fenty x Puma, Mulberry, Salvatore Ferragamo en Balmain gebruikten de kleur. Niet alleen in outerwear, maar ook in jurken voor overdag en 's avonds.

Foto’s: Kenzo, Balmain en Altuzarra

Lapis Blue 19-4045

Lapis Blue werd gepresenteerd door Hugo Boss, Lacoste, Salvatore Ferragamo, Mugler, Creatures of Comfort, Mary Katrantzou, Escada, Gucci, Louis Vuitton, Sportmax en Rag & Bone. De intens blauwe tint knalt en heeft een koninklijk tintje.

Foto’s: Salvatore Ferragamo, Salvatore Ferragamo en Mugler.

Kleurenkaart Pantone.

Catwalkbeelden lente/zomer 2017 collecties © Catwalkpictures.com.

Kleur van het jaar
modekleur
Pantone
trendkleur