• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gaultier streeft naar perfecte man

Gaultier streeft naar perfecte man

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Jean-Paul Gaultier heeft dit weekend in Parijs zijn visie op de mannenmode voor volgend jaar zomer gepresenteerd. Zijn collectie blijkt naadloos aan te sluiten bij de nieuwe verzorgingslijn die de couturier voor mannen heeft ontwikkeld, maar de Gaultier-man heeft wel verschillende gezichten.

Na een verzengend hete week in Milaan is het internationale modecircus nu in de Franse hoofdstad neergestreken. Bij Gaultier kwamen zeer diverse types aan bod, van de macho kerel tot de 'pretty boy'. De Franse ontwerper presenteerde strakke colberts en gebruikte een rustig kleurenpalet in poederachtige tinten. De kleuren leken afgestemd op de huiskleur van de modellen op de catwalk. Mannequins met een donkere huid waren uitgedost in brons-, diepbruin en hazelnoot tinten. Mannen met blekere gezichten droegen juist de witten en pasteltinten. In de herencollectie van Gaultier springen vooral de details in het oog. Verschillende flappen aan de strakke colberts, openvallende overalls, pantalons met parelknoopjes en gesneden gilets voor 's avonds en natuurlijk de rok voor de man. Dit succesnummer dat Gaultier in de jarebn 80 voor het eerst presenteerde keert ook volgende zomer in zijn herencollectie terug.

De verzorgingslijn die gelijktijdig werd gelanceerd is bijna even divers als de kledingcollectie. Gaultier biedt de mannen een breed scala aan huidverzorgingsproducten en cosmetica. "Tout beau, tout propre" heet de lijn waarin onder andere bronzer is opgenomen met een kwast die aan een scheerkwast doet denken. Er is lippenbalsem in neutrale tinten en een eyeliner-en-camouflagestift-inéén. De Franse ontwerper is ervan overtuigd dat dergelijke producten zogenaamde homoscene ontgroeid zijn en dat de moderne man er grif gebruik van zal maken.

 

Gaultier