• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Gap maakt 40 procent meer winst

Gap maakt 40 procent meer winst

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ondankst teruggelopen verkopen heeft Gap Inc., het bedrijf waar Gap, Old Navy en Banana Republic onder vallen, zijn winst in het eerste kwartaal van 2008 met 40 procent zien stijgen naar $249 miljoen. In het eerste kwartaal van 2007 kwam er $178 aan winst binnen. Het kwartaal eindigde op 3 mei.

De netto omzet was in het eerste kwartaal een bedrag van $3,38 miljard. Vorig jaar was dit $3,55 miljard. Zoals eerder genoemd daalden de verkopen in het eerste kwartaal, dit was met 11 procent. Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2007 was die afname 4 procent. Online verkocht het bedrijf echter 21 procent meer in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.

"We zijn zeer verheugd met de resultaten van het eerste kwartaal aangezien we groei hebben gegenereerd in een zeer moeilijke markt," sprak Glenn Murphy, ceo van Gap Inc. Gap Inc. heeft nu zo'n tachtig franchise filialen, verspreid over Azië, het Midden Oosten en Europa. Daarnaast heeft het concern 3100 eigen winkels in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Canada, Frankrijk, Ierland en Japan. Gap Inc. is op het moment bezig zijn vleugels uit te slaan in Rusland .

Banana Republic
Gap
Murphy
Old Navy