• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Fusie tussen FashionConnect en FashionUnited.com een feit

Fusie tussen FashionConnect en FashionUnited.com een feit

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Onder de naam FashionUnited eBusiness bundelen FashionConnect BV en FashionUnited.com voortaan hun krachten. De directeuren Olaf Laarhoven en Steven Witteveen maakten dit dinsdag bekend tijdens het FashionUnited Business Network event.

 

De fusie is mede tot stand gekomen door het Platform Ketendigitalisering, waarin Mitex en MODINT samenwerken. Bij het Platform Ketendigitalisering staat o.a. de ontwikkeling van uniforme standaarden voor de mode-, schoenen- en sportbranche centraal, zoals Internationale artikelcoderingen (EAN) en nationale classificatiecoderingen voor o.a. kleur en maat.

Het Platform was al langer voorstander van een fusie en is zeer enthousiast dat deze nu tot stand gekomen is. Het grote voordeel voor retailers en leveranciers is dat ze nu nog maar met één partij te maken hebben.

FashionUnited eBusiness maakt met de producten SportConnect, FashionConnect en ShoeConnect elektronische gegevensuitwisseling tussen retailers en leveranciers in de mode- schoenen-, en sportbranche mogelijk. Ook zullen ze centrale artikelbestanden, marktmonitoren en branchevergelijkingen opzetten.

Met Electronic Data Interchange (EDI) worden computers van retailers en leveranciers gekoppeld, om gegevens sneller en nauwkeuriger uit te wisselen. Hierdoor kunnen partijen elkaar beter en sneller informeren over doorverkoopcijfers. Met als belangrijk voordeel: retailers zitten bovenop de markt en kunnen snel inspelen op de consumentenvraag. Bij ondernemers in de detailhandel bestaat dan ook een toenemende belangstelling voor dit elektronisch uitwisselen van gegevens.

eBusiness
FashionUnited