• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • ‘Franse modehuizen en ketens moeten onverkochte kleding recyclen’

‘Franse modehuizen en ketens moeten onverkochte kleding recyclen’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Als het aan de Franse regering ligt, moet er veel minder kleding vernietigd en weggegooid worden. Dat blijkt uit de plannen van de regering voor de ontwikkeling van een circulaire economie, zo meldt nieuwsbureau AFP.

Onverkochte kleding moet bijvoorbeeld aan liefdadigheidsorganisaties worden geschonken volgens de plannen. Het plan moet vanaf 2019 in gaan en alle onverkochte producten, van fast fashion ketens tot modehuizen, moeten dan worden gerecycled. Het idee is gebaseerd op een wet uit 2016 die supermarkten verplicht om hun onverkochte voedselwaren niet meer weg te gooien. “De regels tegen voedselverspilling moeten vanaf 2019 ook gelden voor de kledingindustrie,” aldus premier Edouard Philippe. Naar schatting van verschillende bedrijven, waaronder Friends of the Earth Europa, wordt er in Frankrijk zo’n 700.000 ton per jaar aan kleding weggegooid.

De exacte regels van de wet moeten nog bepaald worden. Bij de wet betreffende voedselverspilling moeten ketens afspraken maken met liefdadigheidsorganisaties.

kledingafval