• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Flanders DC en Vito lanceren een True Cost tool voor modebedrijven

Flanders DC en Vito lanceren een True Cost tool voor modebedrijven

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Image illustrating sustainability made using an artificial intelligence (AI) tool. Credits: FashionUnited

24 oktober aanstaande lanceren Vito (een organisatie die adviseert bedrijven, organisaties en overheden bij de transitie naar een circulaire economie, red.) en Flanders DC de True Cost Calculator voor modeprofessionals. Dat maakt Flanders DC bekend op zijn website en is te lezen in de op 29 augustus verstuurde nieuwsbrief van het Vlaamse design- en modecentrum. Er is drie jaar aan de tool gewerkt.

De True Cost Calculator, ontwikkeld door VITO en Flanders DC binnen het H2020 SCIRT-project (kort voor System Circularity & Innovative Recycling of Textiles, een 'innovatietocht naar circulaire mode'), is een gratis online tool die modeprofessionals helpt de volledige impact van een kledingstuk doorheen de levenscyclus te berekenen en vergelijken.

Deze tool stelt ontwerpers, buyers en sustainability managers in staat om duurzamere keuzes te maken door scenario's te vergelijken op basis van objectieve gegevens over milieu- en sociale kosten, zo schrijft Flanders DC.

De lancering vindt plaats via een online Zoom sessie die gratis kan worden bijgewoond op inschrijving. Sprekers zijn Anne Smeets van Vito, een van de ontwikkelaars van de True Cost Calculator en Simon Gryspeert, project manager duurzaamheid van Flanders DC. Aanmelden voor het webinar kan via de Flanders DC website.

Lees ook het achtergrondartikel: 'De verborgen kosten van onze aankopen: True Pricing en de weg naar eerlijkere prijzen'
Circulariteit
Duurzaamheid
Flanders DC
scirt
true price
true pricing