Het Italiaanse mode en mediaconcern Hdp verkoopt het sportgoederenbedrjf Fila. Dat heeft het bedrijf deze week bekend gemaakt, waarmee een eind is gekomen aan de geruchten over een eventuele verkoop die al ruim twee jaar de ronde doen.

Hdp, dat gevestigd is in Milaan, zette Fila medio 2001 in de etalage. Het sportmerk is verkocht aan Sport Brands International LLC, dat weer een dochteronderneming is van de Amerikaanse particuliere investeringsmaatschappij Ceberus. Ceberus betaalt 318,9 miljoen euro voor Fila, inclusief Fila Nederland BV, Fila Sport SpA, Ciesse Piumini Srl en Fila USA inc. Verwacht wordt dat de verkoop in juni van dit jaar helemaal rond zal zijn. Sport Brands International zal tevens Fila's schuldenlast overnemen. Eind vorig jaar bedroeg die schuld 295 miljoen euro.

Met de verkoop van Fila trekt Hdp zich geheel terug uit de kleding- en modebranche. In 2002 rapporteerde Fila een jaaromzet van 909 miljoen euro en een operationele winst van 20 miljoen euro, tegen een verlies van 80,9 miljoen het jaar daarvoor.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN