• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • FFI krijgt weer subsidie

FFI krijgt weer subsidie

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Flanders Fashion Institute (FFI), de promotor van Vlaamse en Antwerpse mode in binnen- en buitenland, krijgt tot 2009 een bedrag van 495.000 euro aan overheidssteun. Dat maakte Fientje Moerman, de Vlaamse minister van Economie en Ondernemen, bekend tijdens haar werkbezoek aan het FFI in Antwerpen. De toekenning van de subsidie wijst erop dat het instituut het vertrouwen van de minister heeft teruggewonnen.

Tussen 2007 en 2009 ontvangt het FFI jaarlijks een bedrag van 165.000 euro. Dat bedrag bestaat uit een vast gedeelte van 99.000 euro per jaar voor onder meer personeel. Het variabele deel dat maximaal 66.000 euro per jaar is, hangt af van de prestaties van het instituut. Als het instituut tachtig procent van de opgestelde doelstellingen bereikt, dan wordt het gehele bedrag uitbetaald. Indien het FFI minder dan 80 procent van zijn doelstellingen kan realiseren, dan volgt de uitbetaling in verhouding tot de wel gerealiseerde doelen.

”Deze doelstellingen zijn het bevorderen van de tewerkstelling in de modesector en de nationale en internationale promotie van de Vlaamse modesector,” legt directeur Edith Vervliet uit. De indicatoren die gemeten worden zijn concrete zaken zoals bijvoorbeeld hoeveel ontwerpers er gestart zijn. Het is voor het eerst dat de subsidie van het instituut afhankelijk is van de behaalde resultaten. Vorig jaar kwam het FFI onder vuur te liggen als gevolg van financiële problemen. De subsidie van de overheid bleek niet voldoende, hoofdsponsor Fortis haakte af en het kabinet van Moerman draaide de geldkraan dicht. Het ging zelfs zo ver dat het instituut dreigde zichzelf op te heffen. In augustus kwam er een nieuw bestuur en werd directeur Edith Vervliet aangesteld.

FFI