Fendi’s herfst/winterpresentatie 2019 is een eerbetoon aan Karl Lagerfeld

Fendi presenteerde donderdag tijdens de Milaan Fashion Week herfst/winter 2019 zijn laatste collectie ontworpen door Karl Lagerfeld. Er werd op een volwaardige manier afscheid genomen van de grootmeester, die vanaf 1965 aan het creatieve roer van het modebedrijf stond.

Als eerbetoon aan de overleden legendarische ontwerper, prijkte de woorden ‘Love, Karl’ bovenaan de catwalk. Nadat de volledige collectie was gepresenteerd, speelde Fendi de documentaire ‘Karl Lagerfeld Sketches His Life’ af, een documentaire uit 2013 gemaakt door Loïc Prigent.

Fendi’s herfst/winterpresentatie 2019 is een eerbetoon aan Karl Lagerfeld

Fendi neemt tijdens Milaan Fashion Week volwaardig afscheid van wijlen Karl Lagerfeld

Fendi’s creatief directeur Silvia Venturini Fendi, kleindochter van de oprichter van het modehuis en creatief directeur van de mannen- en kindercollecties en de accessoires, verklaart tegenover WWD dat Lagerfeld volledig was toegewijd aan het ontwerpen van de Fendi herfst/wintercollectie 2019 en ernaar uitkeek om na afloop van de show het applaus in ontvangst te nemen. In plaats van Lagerfeld maakte Venturini Fendi, duidelijk geëmotioneerd, een buiging voor het publiek.

Fendi’s herfst/winterpresentatie 2019 is een eerbetoon aan Karl Lagerfeld

Voor aanvang van de show lag er op de stoelen van de genodigden een kaart met naast Lagerfelds handtekening de overlijdensdatum van de ontwerper. Venturini Fendi liet een hartverwarmende boodschap achter op de kaart: "De band tussen Karl Lagerfeld en Fendi is het langste liefdesverhaal in de mode, een die ons leven nog vele jaren zal blijven raken.’

Beeld: Fendi AW19, via Catwalkpictures

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN